A 2018-as Semmelweis-emlékév Collegium Hungaricum Berlinben megvalósuló programsorozatának utolsó felvonására 2018. november 9-én került sor.

A KKM Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával megvalósuló programsorozatot a közönség oldaláról ezúttal is nagy érdeklődés előzte meg. Erre való tekintettel a tizennégy közreműködő művész beleegyezésével két előadást is meghirdetett az intézet. Az előregisztráció során mindkét alkalomra az összes hely megtelt (összesen több mint 110 regisztrációt rögzített a CHB), a közönség mindkét alkalommal megtöltötte a második emeleti Moholy-Nagy-termet.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Berlin

A kurátori hármas-koncepció (kiállítás, performansz és kortárszenei előadás) értelmében a látogatók a Merőleges kertek című összművészeti előadás előtt megtekinthették Albert Ádám ugyancsak Semmelweis témájú installációját (A kertész igazsága, 2018. jún. 13. – nov. 30., CHB), mely egyszerre szolgált az esemény kiindulási pontjaként és jelölt ki értelmezési lehetőségeket. Az előadások a három diszciplína képviselőinek jelenlétében zajlottak (Albert Ádám - képzőművészet, Juhász András - film, Gryllus Samu – zene), és maradéktalanul megvalósították az audiovizuális rétegeket illető művészi koncepciót.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Berlin

KKM