A Sao Pauló-i városi önkormányzattal, valamint a Tudománydiplomáciai Főosztállyal együttműködésben a Sao Pauló-i főkonzulátus a Caminho do Mar Egyesített Oktatási Központban bemutatta a magyar találmányokat felsorakoztató Smart Hungary nevű roll-up kiállítást, valamint egy magyar innovációs tárlatot.

A Sao Pauló-i városi önkormányzattal, valamint a Tudománydiplomáciai Főosztállyal együttműködésben a Sao Pauló-i főkonzulátus a Caminho do Mar Egyesített Oktatási Központban bemutatta a magyar találmányokat felsorakoztató Smart Hungary nevű roll-up kiállítást, valamint egy magyar innovációs tárlatot. Az intézmény több mint kétezer tanulót foglalkoztat amellett, hogy a környék lakossága számára is nyitva áll – kulturális, sport- és egyéb kikapcsolódási lehetőségeket kínálva.

A kiállítás megnyitásához kapcsolódó ünnepségen felszólalt Luiz Alvaro Salles Aguiar de Menezes, Sao Paulo város nemzetközi ügyekért felelős titkára, Glória Alves Schaefer, az intézmény igazgatója, valamint Teleki Szilárd főkonzul. A program részeként a gyerekek meghallgathatták József Balázs oktatási és kulturális diplomata magyar találmányokról szóló előadását. Fellépett a Tomori Márk Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas és Bia Braga Coelho alkotta néptánc-páros.

A műsor után a diákokat körbe vezették az iskola könyvtárában felállított kiállításon, illetve válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

KKM