Január 20-án a Bachelore and More oktatási vásáron 10 ország 50 kiállítója képviseltette magát Münchenben, köztük Magyarország is. A „Study in Hungary” standjánál az érdeklődő diákok tájékoztatást kaptak a magyar felsőoktatási lehetőségekről és a jelentkezés feltételeiről. A hazai orvosképzés iránt kiemelkedő érdeklődés mutatkozott.

A Müncheni Főkonzulátus kiemelt feladatának tekinti, hogy a bajor-magyar politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatokon túl a tudománydiplomácia területén is tovább mélyítse az együttműködést. A Bachelore and More oktatási rendezvény tökéletes alkalom volt arra, hogy magyar felsőoktatás nemzetközi szinten is bemutasra kerüljön Németországban.

A vásáron 10 ország 50 kiállítója mutatkozott be önálló intézményi vagy közösségi standon. Magyarország „Study in Hungary” standjánál a Tempus Közalapítvány és a Főkonzulátus munkatársa adott tájékoztatást az érdeklődő diákoknak hazánk felsőoktatási intézményei angol és német nyelvű szakjairól, valamint a jelentkezési feltételekről. 

Fotó: Magyarország müncheni főkonzulátusa

A szakkiállításon 1600 érdeklődő vett részt, a magyar stand pedig kiemelkedő látogatói számmal bírt. Legtöbben a magyar orvosi képzésről  kértek információt. Emellett még a műszaki területen való továbbtanulás volt népszerű a látogatók körében.

TDF