2020. szeptember 26-október 2. között került megrendezésre a Sofia Science Festival, idén már tizedik alkalommal, a British Council szervezésében, melyen hazánkat Asztalos Lilla gépészmérnök képviselte. A programon történő részvétel a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

2020. szeptember 26-október 2. között került megrendezésre a Sofia Science Festival, idén már tizedik alkalommal, a British Council szervezésében, melyen hazánkat Asztalos Lilla gépészmérnök képviselte.

A járványhelyzetre való tekintettel a magyar részvételre online bejelentkezéssel került sor, a fesztivál új helyszínén, a Sofia Tech Parkban. Az Új egészségügyi bigyók – Panacea vagy érzékelés? című angol nyelvű előadást, amely a robot sebészeti beavatkozásról, a szervek 3D biológiai nyomtatásáról és a big data felhasználásával végzett diagnosztikáról szólt, a közönség nagy érdeklődéssel fogadta.

 

Asztalos Lilla gépészmérnök, a FameLab Hungary 2019 tudománykommunikációs verseny győztese kiegyensúlyozottan közelíti meg az orvostudomány negyedik ipari forradalmának hatását. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Anyagtudományi és Technológia Tanszékénék doktoranduszaként Lilla kutatási területe az implantátumok mechanikai és korróziós károsodásának vizsgálata, személyes meggyőződése szerint az áltudomány kezelésének egyetlen módja a tények és a kritika elmondása.

A programon történő részvétel sikerrel zárult, a részvételt a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatta.