A V4 országok hágai nagykövetségeinek szervezésében 2019. május 28-án került sor a V4 ICT Startup Konferenciára Rotterdamban, a programon 23 V4 és holland ICT startup cég vett részt, a magyar cégek közül a Talk-A-Bot nyerte el az Andersen Tax & Legal és az NIBC Bank különdíját. A rendezvény magyar társszervezője a HEPA és a Startup Campus volt, a panelbeszélgetésen magyar részről Kölkedi Krisztián NKFIH startup ökoszisztémáért felelős elnöki megbízott vett részt.

A Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával 2019. május 28-án megvalósuló rendezvényen 23 ICT startup cég mutatkozott be a rotterdami ECE (Erasmus Centre for Entrepreneurship) székházban, a programot a V4 országok hágai nagykövetségei szervezték, a rendezvényt a V4 soros elnök Szlovákia hágai nagykövetsége kezdeményezte, a magyar startup cégek delegálásban pedig jelentős segítséget nyújtott a HEPA és a Startup Campus

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Hága

A V4 országokból és Hollandiából érkező startup vállalkozások bemutatkozó prezentációit több mint 100 résztvevő, befektetők, holland és V4 nagyvállalatok és állami szervezetek képviselői követték. Az öt magyar startup cég közül a chatbot fejlesztő Talk-A-Bot cég kapta meg az Andersen Tax & Legal és az NIBC Bank különdíját. A rendezvényen bemutatkozott még a Gremon Systems, Pengonet, Recash és The Speech magyar startup cég, a program panelbeszélgetésén magyar részről részt vett Kölkedi Krisztián az NKFIH elnöki megbízottja, és a programon szakmai résztvevőként képviseltette magát a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara (Dutcham) ügyvezetője is. A program a TDF támogatásával valósult meg.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Hága

KKM