A Hollandiai Magyar Tudósklub 3. találkozója

Publikálva: 2018. március 22.

A Hollandiai Magyar Tudósklub 2017-ben megtartott első két ülése alkalmával meghatározott céloknak megfelelően a hágai Magyar Nagykövetség a Hollandiai Magyar Tudósklub ülések keretében 2018. évtől előadássorozatot indított, ahol elismert hazai és Hollandiában élő magyar kutatók tartanak előadásokat tudományterületük aktuális kérdéseiről.

2018. március 8-án a Nagykövetség szervezésében került sor a Hollandiai Magyar Tudósklub 3. találkozójára. Az első felkért előadó Dr. Fraunholcz Norbert, a delfti „The Ocean Cleanup” non-profit szervezet vezető fejlesztőmérnöke volt, aki magyar nyelvű tudományos előadást tartott a médiában is sokszor emlegetett kutatási programról, melynek célja a jelentős környezeti károkat okozó lebegő műanyag hulladékok eltávolítása az óceánokból. Évente 8-10 millió tonna műanyag hulladék kerül a világtengerekbe, mely komoly környezeti károkat okoz. E probléma sürgős megoldásának szükségessége ma már széles körben elismert, és az is világossá vált, hogy a megoldáshoz széleskörű összefogásra van szükség. Az előadás kitért a megoldás technológiai részleteire, a megvalósítás ütemtervére, a begyűjtött műanyag hulladékok hasznosításának lehetőségeire.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Hága

A 30 fős hallgatóság soraiban helyet foglaltak a holland egyetemeken és K+F cégeknél tudományos tevékenységet végző kutatók, oktatók, diákok, a téma iránt érdeklődő hollandiai magyarok. Az előadás céljai között szerepelt a Hollandiában tudományos tevékenységet végző hollandiai magyarok tevékenységének népszerűsítése, a Hollandiai Magyar Tudósklub ismertségének erősítése, továbbá a hollandiai magyar K+F+I szakemberek hálózatának bővítése, új klubtagok csatlakozása.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció