A Magyar Tudomány Ünnepe Bangkokban - a „Kelet Magyar Kutatói” kiállítás és előadás

Publikálva: 2023. december 4.

2023. november 21-én Dr. Kubassek János geográfus, a Magyar Földrajzi Múzeum tiszteletbeli igazgatója a királyi védnökség alatt álló Siam Society kultúrházban tartott előadást.

Kubassek múzeumigazgató Xántus János – az első magyar természettudós, utazó, aki Thaiföldön tett útjáról tudományos cikket jelentetett meg –, valamint több Sziámban járt magyar földrajztudós munkásságát tekintette át. Az előadást követő panelbeszélgetésen az Osztrák-Magyar Monarchia felfedezői, illetve néprajztudósai thaiföldi útjai során végzett tudományos munka eredményeiről folytattak beszélgetést a résztvevők.

Az esemény apropóján a „Kelet Magyar Kutatói” kiállítást is megtekinthette a főként thai kormányzati, tudományos és a helyi diplomáciai testület tagjaiból álló közönség. 

Dr. Kubassek János a Thaiföld és Magyarország közötti tudományos kapcsolatok ápolásáért tett erőfeszítéseiért oklevelet kapott. Az elismerést Marinee Suwanmoli, európai kapcsolatokért felelős külügyminisztériumi főigazgató-helyettes nyújtott át. 

A rendezvényre a KKM tudománydiplomáciai keretének támogatásával került sor. 

Menü

Főoldal

Navigáció