A Magyar Tudomány Ünnepe Ningbo városában – 2023-as Smart Hungary matchmaking konferencia

Publikálva: 2023. december 7.

Pekingi nagykövetségünk közreműködésével rendezték meg 2023. november 23-án Ningboban az idei Smart Hungary matchmaking konferencia.

A programnak a ningboi Innovációs Központ adott otthont. A központ Kínán belül kiemelt szerepet játszik a Kína és a Közép-Kelet Európai országok közötti kapcsolatok fejlesztésében. Hat magyar cég mutatta be innovációját, közülük a szegedi LC Innoconsult Kft. nemcsak online, hanem személyesen is jelen volt. Kínai részről a Kína-KKE Ipari Együttműködési Park, a Sanghaji Tudományos és Technológiai Csereközpont, a Ningboi Tudományos és Technológiai Egyesület, a Ningboi Akadémiai Szolgálat, a Ningbo Új Energia Kutatóintézet, a Nottighami Egyetem Nongboi Campus vezető munkatársai képviseltették magukat.

A magyar cégek hibrid energiatároló konténer és akkumulátor megoldást, egy ún. robbanóburkolatot (explosive cladding) az elektromosipar számára, egy egészségügyi szívó eszközt, tűzvédelmi rendszert, egy szennyvíziszapot tüzelőanyaggá átalakító megoldást, és nanotechnológián alapuló vízkímélő autómosási rendszert mutattak be.

Menü

Főoldal

Navigáció