A Magyar Tudomány Ünnepe Stockholmban – Prof. Dr. Jakab Ferenc és a Virológiai Nemzeti Laboratórium stockholmi látogatása

Publikálva: 2023. november 30.

A Virológiai Nemzeti Laboratórium képviseletében 2023. november 28-án Svédországba látogatott Prof. Dr. Jakab Ferenc kutatócsoport vezető és Somogyi Balázs kutató. A látogatásra a stockholmi magyar nagykövetség kezdeményezésére került sor.

Jakab professzor és Somogyi Balázs bemutatták a Virológiai Nemzeti Laboratórium, a közép-kelet-európai régióban is egyedülálló BSL-4-es laborját, s beszámoltak a Laboratórium nemzetközi tevékenységéről. A magyar kutatók betekinthettek a svéd Karolinska Intézet Nemzeti Pandémiai Központja eszköztárába és munkájába is.

 

A vendégek egyeztettek Antonio Rothfuchs-szal is, aki a Karolinska Intézet Biobiztonsági Bizottságának elnöke és az Intézet BSL-3 laborjának vezetője. Gerald McInerney virológus professzor ismertette az általa vezetett kutatócsoport tevékenységét és eredményeit.

 

Jakab professzor együttműködésre és magyarországi szakmai tréningekre irányuló felajánlását a svédországi kutatók örömmel fogadták.  

 

A látogatásra a KKM tudománydiplomáciai keretének támogatásával került sor.

Menü

Főoldal

Navigáció