A magyar V4 elnökség ünnepélyes lezárása a tudománydiplomácia és a kultúra jegyében

Publikálva: 2018. július 4.

Magyarország 2017/2018-as V4-elnökségét méltóképpen, egy három elemből álló, a tudománydiplomácia és a kultúra jegyében született rendezvénysorozattal zárta le Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége.

A külképviselet a visegrádi országokból érkezett egyetemi innovációs központok közel húsz képviselőjének szervezett intenzív képzést tudáshasznosítás és technológia-transzfer témában, „Understanding University Technology Transfer” címen 2018.06.19-20. között.

Ezen felül a misszió 2018.06.19-én a „Culture and Science – Holding Hands” című kapcsolatépítő eseményre és a magyar elnökség Szlovákiának történő jelképes átadásával egybekötött komolyzenei koncertre hívta meg a V4 országok tudóstársaságainak tagjait, művészeit és más prominens személyeit, továbbá a technológia-transzfer képzés résztvevőit.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv

A koncert első részében Fehér Ilona, nemzetközi hírű magyar hegedűművész tanítványa, Hagai Shaham nemzetközileg is elismert izraeli virtuóz hegedűművész és Arnon Erez izraeli zongoraművész adtak elő válogatott darabokat a V4-es országok olyan neves szerzőitől, mint Chopin, Dvorak, Jurovsky és Hubay Jenő. A koncert második felének előadói, a Liszt Ferenc Zeneakadémia feltörekvő tehetségei, Farkas Eszter és Farkas Mira egy igazi unikális magyar hangszeren, cimbalmon, valamint hárfán adtak elő Bartók, Weiner, Allaga és Vecsey műveket.

Az eseményen beszédet mondott Dr. Nagy Andor nagykövet úr, Peter Hulenyi szlovák nagykövet úr és Rodica-Radian Gordon asszony, Izrael Állam Külügyminisztériumának európai ügyekért felelős igazgatója. Nagy Andor jelképes ajándékot, a V4 elnökséget szimbolizáló asztali díszt adott át Peter Hulenyi nagykövetnek.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv

A V4-es országok zászlóit is tartalmazó dísztárgy egyfajta vándorserlegként az idei évtől kezdődően, hagyományteremtő módon az adott elnökségi ciklusát betöltő ország nagykövetének irodáját díszíti majd.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció