A New York-i főkonzulátus rendezvénye: „Women on a Difficult Path – Women on a Mission”

Publikálva: 2023. december 11.

2023. december 7-én került sor – immáron harmadik éve - a „Women on a Difficult Path – Women on a Mission” című rendezvényre a New York-i Főkonzulátuson.

A pódiumbeszélgetésen a tudomány területén, illetve az üzleti világban sikeres karriert befutó női vezetők beszéltek életútjukról. Tanácsokkal is szolgáltak a pályakezdőknek, vagy éppen a munkahelyváltoztatás előtt állóknak. 

A többéves múltra visszatekintő eseményen mindig más és más szakterület kerül a középpontba. Először a tudományban tevékenykedő női vezetők tekintették át, hogy milyen a tudományos területen tevékenykedő tudósok élete, hogyan érik el kiemelkedő eredményeiket, mit tapasztalnak tudományos pályafutásuk során. Ezután az üzleti szférában dolgozókkal és startup-alapítókkal, s a vállalkozói közösség aktív tagjaival folyt a beszélgetés. Tavaly olyan női vezetők beszéltek karrierjükről, akik sikeres pályafutást követően teljesen új szakmát választottak. Idén ismert művészek, ösztöndíjas PhD hallgatók valamint vállalati menedzserek osztották meg gondolataikat a közönséggel a nők előtt álló karrierlehetőségekről, saját szakmai életútjukról. A beszélgetésen Bordán Lili színésznő, Csonka Tünde musicalénekes, Mózner Orsolya PhD hallgató,  a CelluVir társalapítója, Petreczky Katalin nyelvtanár, az Amerikai-Magyar Iskolák Szövetségének alapítója-társelnöke vettek részt. A moderátor  Vass Karolina,  az UberEats stratégiai menedzsere volt.

A rendezvény a KKM tudománydiplomáciai keretéből valósult meg.

Menü

Főoldal

Navigáció