A Stipendium Hungaricum ösztöndíj program promóciója a Montenegrói Egyetem nyílt napján Podgoricában

Publikálva: 2018. október 10.

2018. október 10-én a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával Magyarország Podgoricai Nagykövetsége a Podgoricai Egyetem (UCG) Rektori Hivatala szervezésében részt vett az egyetem nemzetközi ösztöndíjakat népszerűsítő nyílt napján.

A Podgoricai egyetemen megrendezett ERASMUS+, CEEPUS és nemzeti ösztöndíjakat népszerűsítő, tájékoztató napon a Tempus Közalapítvánnyal való konzultációt követően és anyagai alapján nagykövetségünk előadást tartott, mely során a hallgatók részletes ismereteket sajátíthattak el a magyarországi felsőoktatási tanulmányi lehetőségekről, illetve a Stipendium Hungaricum ösztöndíjakról.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Podgorica

A rendezvényen a hallgatóságot tájékoztatták, hogy a 2018/2019-es tanévtől kezdőden évente 30 montenegrói hallgató kaphat Stipendium Hungaricum ösztöndíjat, amely a tandíjat teljes mértékben fedezi és hozzájárul a külföldi hallgató lakhatási, megélhetési költségeinek fedezéséhez is, továbbá szó esett a 2019/2020-as tanévre vonatkozó jelentkezési feltételekről és várható határidőkről.

 

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció