A stockholmi magyar nagykövetség kiállítása Nobel-díjasainkról

Publikálva: 2023. december 14.

A stockholmi nagykövetség szerkesztésében új kültéri utcakiállítást nyílt meg a nagykövetségi épület körül „Nobel Prize Journeys with connection to Hungary” címmel

A kiállítás megnyitója illeszkedett a Nobel-héthez és a két magyar Nobel-díjas, Karikó Katalin és Krausz Ferenc professzorok 2023. december 10-ei kitüntetéséhez. A kiállítást Nobel-díjasaink és a tiszteletükre rendezett december 9-ei nagyszabású nagykövetségi fogadás tudományos és politikai köröket képviselő minden meghívottja is látta.

A nagykövetség munkatársai által összeállított angol nyelvű kiállítási anyagban a magyar származású, vagy Magyarországhoz kötődő Nobel-díjasokról szóló információk mellett (mikor, milyen tudományágban, milyen felfedezésért és mely intézmény kutatójaként kapták a díjat) egy-egy inspiráló, a tudományhoz, a felfedezéshez, a kutatáshoz, az élethez kapcsolódó idézet olvasható.

A kiállítás a Nobel-díjasok bemutatása mellett a tudomány egyetemességére, a nemzetközi együttműködés fontosságára is felhívja a figyelmet.

Menü

Főoldal

Navigáció