Az MTA Wigner- ESA TTO delegációjának látogatása Torontoban

Publikálva: 2018. május 30.

2018. április 29. és május 4. között Torontoban tartózkodott az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont ESA Technológia Transzfer Program Iroda (továbbiakban ESA TTO) vezetője Tandi Zsuzsanna és munkatársa Ötvös Edina. A program célja az ESA TTO által képviselt űrtechnológiák bemutatása, kanadai befektetők bevonása a júliusban megnyíló ESA Üzleti Inkubátorház munkájába és a helyi start-up ökoszisztémával való kapcsolatépítés volt.

Az ESA TTO küldöttség a program során részt vett az április 30-án és május 1-én rendezett OCE Discovery Days kiállításon, ami Kanada vezető start-innovációs kiállítása. Az esemény lehetőséget teremt a start-upok, innovatív technológiákat kidolgozó intézmények, a befektetők és kormányzati szereplők közti kapcsolatépítésre. A kiállításon idén 476 kiállító és körülbelül 5000 szakmai látogató vett részt. A kiállítás lehetőséget biztosított számukra kiemelt ontariói befektetőkkel való találkozásra és tárgyalásokra is. A delegáció az OCE Discovery keretében megbeszélését folytatott Jon E. Worren-nel a MaRS Discovery District inkubátor és akszelerátor központ céges és kockázati befektetéskért felelős vezetőjével is.


A kiállítás margóján, május 2-án  a delegáció ellátogatott a Ryerson Egyetemre is, ahol lehetőség nyílt az Iboost inkubátor vezetőivel való találkozóra és Jarrod Ladouceur nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatárssal való egyeztetésre. Ladouceur bemutatta a Ryerson által indított INC START programot, amelynek célja egyetemi inkubátorok és akszelerátorok létrehozásának elősegítése és működtetésük legjobb gyakorlatainak megosztása, valamint mentorálás. A program kísérleti projektjét a Ryerson a svéd UBI Global inkubációs hálózattal és a finn Oulou Egyetemmel közösen indította el. A programba való bekapcsolódás az ESA TTO számára is vonzó lehet.


Május 3-án a delegáció a Waterloo-Kitchener régióba, a „kanadai Szilícium-völgybe” látogatott el,  ahol a 2017 novemberi megbeszélését követően újra tárgyalást folytattak Waterlooi Egyetemhez tartozó Waterloo Institute for Nanotechnology-ban (továbbiakban WIN). A küldöttséget az intézet igazgatója, Sushanta Mitra, Oleg Stukalov üzletfejlesztésért felelős vezető és Matthew Rae kommunikációért felelős munkatársa fogadta. A megbeszélésen Tandi Zsuzsanna részletesen bemutatta az ESA TTO működését. Az ESA TTO-vel való együttműködés lehetőségére a WIN teljes mértékig nyitott volt, a felek megállapodtak, hogy  annak részleteiről tovább tárgyalnak. A tárgyalást követően a delegáció látogatást tett a Google helyi központjában és a Communitech innovációs központban is.

 

KKM


Menü

Főoldal

Navigáció