Bőrgyógyászati Konferencia és kitüntetés átadás Berlinben

Publikálva: 2019. december 19.

2019. november 20-án a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával „Heinrich Teller Bőrgyógyászati Konferencia” megrendezésére került sor a Berlini Magyar Nagykövetségen, a Vivantes Klinikum Neukölln, a Német-Magyar Bőrgyógyászati Társaság, a Gábor Dénes Tudományos Társaság, valamint a Berlini Nagykövetség szervezésében.

A rendezvényt Dr. Györkös Péter nagykövet nyitotta meg. A köszöntő után egy különleges eseményre is sor került, a Dr. Györkös Péter nagykövet a „Magyar Arany Érdemkereszt” kitüntetést nyújtotta át Prof. Dr. Peter Kohl úrnak, a Német-Magyar Bőrgyógyász Társaság német elnökének, a Gábor Dénes Tudományos Társaság alelnökének, „a magyar-német tudományos és orvosi kapcsolatok ápolása területén nyújtott példamutató munkásságáért”.

Ezután került sor a laudációra - amelyet Prof. Dr. Uwe Wollina, a Drezdai Városi Klinikum  Bőrgyógyász és Allergológiai Klinikájának főorvosa tartott a konferencia vezető előadójáról, Prof. Dr. Percy Lehmann úrról, a Wuppertali Bőrgyógyász- és Allergológiai Klinika igazgatójáról. Ezt követően a konferencia fő eseményeként Prof. Dr. Percy Lehmann „Ahol fény van, ott árnyék is van” címmel tartott előadást a fény által okozott bőrbetegségekről.

A „Heinrich Teller Bőrgyógyászati Konferencia” az idén 7. alkalommal került megrendezésre a Berlini Nagykövetségen (összességében pedig 17. alkalommal), a több mint 60 résztvevő pedig azt mutatta, hogy évről évre folyamatosan nagy szakmai érdeklődés követi az eseményt. Az előadások után a jelenlévő – főként praktizáló és oktató orvos-professzorokból álló – szakmai közönség számos kérdést tett fel az előadónak, majd a konferencia zárásaként Prof. Dr. Percy Lehmann megkapta a 17. „Heinrich Teller Bőrgyógyászati Konferencia” emlékplakettjét.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció