Brazíliában az OTP pénzügyi edukációs projektje

Publikálva: 2019. január 2.

Az OTP pénzügyi edukációs központja által fejlesztett, játékalapú tanulásra épülő termékek (játékok és applikációk), illetve know-how Brazíliában is hiánypótló jellegűek. A program dél-amerikai bevezetésében számos oktatási intézmény, civil- illetve pénzügyi szervezet kíván együttműködni az OTP-vel.

Mihályi Endre, az OTP Fáy András Alapítvány OK pénzügyi edukációs programjának projektigazgatója 2018. december 10. és 13. között több oktatási és pénzügyi szervezet képviselőivel találkozott Sao Paulóban, melyre a TDF jóvoltából került sor. Az unikális pénzügyi edukációs programot a több intézményben sikerült bemutatni. Az egyik legfontosabb ezek közül a Sao Paulo Állam Gyáriparos Szövetségének (FIESP) ipari szakképzésért felelős szervezete, mely több mint egymillió fiatalt oktat.

A Nelson Wilians Intézetben, a Rio de Janeiró-i tiszteletbeli konzulunk, Nelson Wilians Brazília legnagyobb ügyvédi irodahálózatát működteti. Célja, hogy az egy éve alapított, szociális (elsősorban oktatási) projekteket támogató Nelson Wilians Intézet (INW) 2022-re szintén országos lefedettséggel rendelkezzen, és képzésein mintegy 40 ezer szegény sorsú gyerek és fiatal vehessen részt. Az intézmény az OTP pénzügyi edukációs programját szívesen integrálja elsősorban vállalkozói ismereteket közvetítő projektjeikbe.

A magyar bencések által alapított általános és középiskolában, a Szent Imre Kollégiumban a pénzügyi edukációs programot 2019-ben fakultatív tárgyként tervezi meghirdetni, a 2020-as tanterv összeállításánál pedig órarendbe is illesztheti.

A Sao Pauló-i magyar közösség rendezvényeinek helyet adó Magyar Házban tartott pénzügyi edukációs előadásra a Sao Pauló-i egyetemeken tanító számos magyar származású professzor mellett a diplomáciai testület tagjai, üzletemberek, valamint a helyi magyar közösség kapott meghívást. A Fin Lit Edu program érdekessége, hogy mind tudományos, mind pedig üzleti szempontból nagy érdeklődésre tart számot. A résztvevők kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően a projekt egyetemekre, bankokba és cégekhez is eljuthat.

A projekt eljutott még a Brazil Pénz és Tőkepiaci Szerveztek Szövetségéhez, A Getúliói Vargas Alapítványhoz, illetve az Ensina Brasil nonprofit oktatás szervezethez is.

OTP Fáy András Alapítvány projektigazgatósága pár napon belül valamennyi említett intézménynek részletes ajánlatot küld, meghatározva az együttműködés pénzügyi és fizikai feltételeit. Az intézmény tervezi továbbá, hogy Fin Lit Edu projektjével részt vesz a 2019. május 14. és 17. között, Sao Paulóban rendezendő oktatási vásáron.

 

 

Menü

Főoldal

Navigáció