Deák-kör rendezvény Sydney-ben

Publikálva: 2018. április 4.

2018. március. 29-én, Sydney-ben került megrendezésre a „Deák-kör” elnevezésű tudománydiplomáciai rendezvény, az újonnan nyíló Sydney Kereskedelmi és Konzuli Iroda épületében.

A rendezvény célja az volt, hogy olyan magyar származású, Ausztráliában élő embereket mutassanak be, akik kiemelkedő eredményeket értek el a tudományos, politikai, valamint az üzleti életben. A rendezvény első vendége Peter Fritz,  magyar származású ausztrál üzletember, aki a University of Technology Sydney tanára,  a TCG ügyvezető igazgatója, és a GAP elnöki pozícióját is betölti. A TCG cégcsoport az elmúlt 40 évben kiemelkedő eredményeket ért el a számítástechnika, és a kommunikációs technológiai fejlesztések területén. A TCG cégcsoport és a cégcsoporthoz köthető vállalkozások jelenleg több mint 6000 főt foglalkoztatnak, és éves bevételük eléri az 1.4 milliárd ausztrál dollárt. A GAP (Global Access Partners) egy független, non-profit szervezet, mely gazdasági és szociális stratégiai kérdéseket vizsgál Ausztráliában és az ország határain kívül. Munkájával elősegíti a szabályozó szervezetek munkáját, új, gazdasági lehetőségeket teremtve a piac szereplői számára. Peter Fritz előadása során kiemelte, az üzleti élet és a felsőoktatás szoros kapcsolatát. A közel másfél órás beszélgetés során az érdeklődők megismerhették, egy sikeres üzletember, és egyetemi tanár életútjátjának egyes állomásait is.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Canberra

A rendezvényre olyan Ausztráliában élő, magyar értelmiségiek, tanárok és üzletemberek kaptak meghívót, akik eddig az ausztrál magyar közösségi életben, valamint az üzleti kapcsolatokban, ezidáig nem voltak aktív résztvevői.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Canberra

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció