Egészségügyi Konferencia Beregszászon

Publikálva: 2019. december 5.

2019. november 14-én Magyarország beregszászi konzulátusa a tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és a CED Kft. beregszászi irodájával közösen megrendezte „A családorvosi rendelőhálózat eszközei, csecsemő- és terhesgondozás magyarországi tudástára, orvosi magánrendelők és laborok kialakítása, felszerelése” c. szakmai konferenciát. A konferencia általános alapgondolata a magyarországi egészségügyi rendszer jó gyakorlatainak bemutatása, továbbá az innovatív és minőségi, Magyarországon gyártott egészségipari termékek és szolgáltatások kiajánlása, az ukrajnai eszközök/technológiák fejlesztése céljából. A jelenlévő szakemberek hiánypótló rendezvénynek nevezték a konferenciát, mely konkrét szakmai ismeretet, tapasztalatot és eszközbemutatót is tartalmazott.

A konferencián Magyarországról több orvosi műszer-, eszköz- és egyéb gyógyászati segédeszköz és felszerelésgyártó, gyógyászati készítménygyártó cég képviseltette magát. valamint,  több egészségügyi szakmai szervezet és vállalkozási érdekvédelmi szervezet. A magyarországi vendégek mellett a kárpátaljai egészségügyi közintézmények vezetői, szakemberei, dolgozói, önkormányzatok képviselői, orvosok, továbbá gyógyszertárak és egyéb egészségügyi vállalkozások képviselői vettek részt. 

A rendezvényt Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzul nyitotta meg, őt követte Skapinyecz Péter, a CED Kft. vállalatvezetője. A helyi tisztségviselők közül köszöntötte a résztvevőket Román Snicer, a Kárpátalja Megyei Tanács Állandó Egészségügyi bizottságának elnöke; Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke; Lóga Nagyija, Beregszász város alpolgármestere, illetve Jakab Lajos, a KMKSZ választmányi tagja.

A számos helyi szakmai résztvevő részére szakmai előadásokat tartottak a Magyarországról érkező vendégek, úgy mint a Magyar Védőnői Szolgálat vezetője, Dr. Csordás Ágnes Katalin; Maradáné Veréb Vanda, a Nemzeti Népegészségügyi Központtól; Balázs Máté Ádám gyógyszerbiztonsági szakértő; illetve a VOSZ elnöke, Czomba Csaba bemutatta a szervezetet és kiemelten mesélt az egészségügyi részlegükről. Termékeiről és szolgáltatásairól tartott prezentációt a Dermolex Kft. (Budapest), a Medicor (Debrecen), illetve a Patella ’96 Kft. (Budapest). A rendezvény a Makkosjánosiban található Helikon hotelben zajlott le, B2B résszel egybekötve.

Menü

Főoldal

Navigáció