Fodor Mátyás és Kerekes Dávid előadása a Belgiumi Magyar Tudósklub keretében Brüsszelben

Publikálva: 2018. november 21.

A Magyar Tudomány Ünnepe 2018-as rendezvénysorozathoz csatlakozva a Brüsszeli Magyar Nagykövetség és a brüsszeli Balassi Intézet a Belgiumi Magyar Tudós Klubbal közös estet szervezett a november 8-án.

A Tudósklub idei évadának fókuszában a mesterséges intelligencia és az önvezérlésű autók álltak, a szervezők ennek fényében a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával e két téma szakértőit kérték fel előadás megtartására.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Brüsszel

Fodor Mátyás és Kerekes Dávid a KU Leuven egyetem két junior kutatójának angol nyelvű előadásának címe "Is Artificial Intelligence the New Electricity?" volt. Fodor Mátyás kutatásai során az idegi hálózatok szerepét vizsgálja a számítógépes beszédfelismerésben. Az előadás első felében a mesterséges intelligenciával kapcsolatos tények és tévhitek közötti különbségre mutatott rá. Kerekes Dávid az AImotive, a teljesen önvezérlésű autók kifejlesztésén dolgozó legnagyobb független kutatócsoport tagja volt. Az előadás keretében a mesterséges intelligencia módszerek gyakorlati alkalmazásába adott betekintést.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Brüsszel

Az előadást követően a 70 fős nemzetközi közönség baráti koccintás keretében tehette fel kérdéseit az előadóknak.

 

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció