„Green Business Week - Smart City Summit” konferencia Lisszabonban

Publikálva: 2018. április 21.

2018. április 11-14. között rendezték meg a lisszaboni „Green Business Week - Smart City Summit” Konferenciát, ahol a magyar megjelenést Magyarország lisszaboni nagykövetsége biztosította.

Dr. Palkovics László államtitkár úr prezentációt tartott a konferencia „Smart Mobility Sumit” blokkjában az önvezető járművek zalaegerszegi tesztpályáról, amely előadást hatalmas érdeklődés kísérte. A lisszaboni magyar külképviselet a Smart City Summitra nemzeti standot szervezett a KKM Tudománydiplomáciai Főosztály pénzügyi támogatásával. A standon a magyar „Okosváros” tematikájú megoldásokat, eredményeket mutatták be, illetőleg az MNKH partnervállalatai közül kettő személyesen is képviseltette magát (WSN Aqua Kft., Smart City Solutions Kft.).

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Lisszabon

Dr. Palkovics László államtitkár úr a konferencia mellett bilaterális tárgyalást folyatott Maria Fernanda Rollo-val, a tudományért, technológiáért és felsőoktatásért felelős államtitkárral. A tárgyalás fő témája a portugáliai felsőoktatási rendszer R&D entitásokkal fenntartott kapcsolatrendszere, illetve ezen rendszer jogi és finanszírozási aspektusai voltak. Palkovics államtitkár úr szakmai látogatást tett továbbá a MOBI-e portugál elektromobilitási hatóságnál és megbeszéléseket folytatott Miguel de Pape Portugál-Magyar Kereskedelmi kamarai elnökkel és Miguel de Castro Netoval, a Lisboa Nova Egyetem Smart City képzésének igazgatójával.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció