Invent(ed) in Hungary - Teqball magyar fejlesztésű sportinnováció bemutatkozása Tel-Avivban és Ramallah-ban

Publikálva: 2018. december 13.

A kétnapos rendezvény helyszínén TéT tematikájú pavilon fogadta be a Smart Hungary kiállítást; az „Invent(ed) in Hungary” projektcímen bemutatott Teqball nemzetközi piacokon dinamikusan terjeszkedő magyar startup vállalkozást.

Magyarország Tel-Avivi Nagykövetsége 2018. október 25-26-án a IV. Magyar Napok fesztivál keretében biztosított bemutatkozási lehetőségek az innovatív sportágnak. A Teqball két asztallal és négy fővel érkezett – a startup társadalmi felelősségvállalásért felelős vezetőjét, Murányi Gergely két hivatásos játékos és egy operatőr kísérte.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv

2013-ban világhódító útjára induló Teqball, egy futballalapú új sporteszköz, amely az asztaliteniszt és a lábteniszt ötvözi. A Teqball ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon és akár olimpiai sportág is lehet belőle. Olyan világsztárokat és sportlegendákat tudhat támogatói között, mint Ronaldinho, William Gallas, Christian Karembeu vagy Simao Sabrosa és madridi akadémiája.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv

A kiszállított két asztal összesen négyezer euró értékben adományként az izraeli Neve Michael Gyermekfalunak és a palesztin Birzeit Egyetemnek került átadásra. Előbbit a Magyar Napok első napjának keretében a TéT pavilonban, míg utóbbit Magyarország Ramallahi Képviseleti Irodájának szervezésében.

Napjaink egyik feltörekvő magyar innovációjának sikeres bemutatkozása a KKM Tudománydiplomáciai Főosztály projekttámogatásával valósulhatott meg.

 

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció