IX. Sofia Science Festival Szófiában

Publikálva: 2019. május 20.

A British Council kezdeményezésére 2011 óta évente megrendezésre kerülő tudományos fórum célja, hogy a tudomány eredményeit kötetlen, családi-baráti környezetben ismertesse meg a széleskörű hallgatósággal. A Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával május 9 és 12-e között megrendezésre került mintegy 80 esemény több generációt és többféle érdeklődésű közönséget szólított meg.

A fórumon a Szófiai Magyar Intézet és a British Council felkérésére Kis-Tóth Ágnes fizikus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára képviselte hazánkat, aki jelenleg az ELTE Fizika Doktori Iskolája Részecskefizika és Csillagászat doktori programjának keretein belül folytatja tanulmányait. 2018-ban megnyerte a FameLab magyarországi döntőjét a fekete lyukakról és láthatatlan kisbabákról szóló előadásával, amelyet most a bolgár közönség előtt is bemutatott kirobbanó sikerrel.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Szófia

A korunk egyik legizgalmasabb témáját feldolgozó előadás mottója a „Minden, amit a fekete lyukakról tudni szeretnél, de soha nem merted megkérdezni” volt. Az előadás teltházas közönséget vonzott, amelyet magával ragadott az előadó közvetlen, mindenki számára érthető, nagyon élvezetes stílusa.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció