Közös magyar-mongol konferenciával ünnepelték a Magyar Tudomány Ünnepét

Publikálva: 2022. november 29.

Az ulánbátori magyar nagykövetség és a Mongol Tudományos Akadémia közös szervezésében 2022 november 21-én tartották a ’Magyar Tudomány Ünnepe’ tudományos konferenciát, melynek tanulmányaiból magyar és mongol nyelvű kiadvány készül. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

Az ulánbátori magyar nagykövetség és a Mongol Tudományos Akadémia közös szervezésében 2022  november 21-én tartották a ’Magyar Tudomány Ünnepe’ tudományos konferenciát, melynek tanulmányaiból magyar és mongol nyelvű kiadvány készül. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

A hibrid formátumban megrendezett konferencián köszöntőt mondott D. Regdel, a Mongol Tudományos Akadémia elnöke, Horváth-Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója, valamint Obrusánszki Borbála nagykövet

A Mongol Tudományos Akadémia elnöke megköszönte a magyar kutatóknak, hogy kiemelten kezelik a két ország tudományos projektjeit és örömét fejezte ki, hogy egyre több tudományterületen folynak kétoldalú kutatások, amelyek tovább bővítik a magyar-mongol kapcsolatokat.

Előadást tartott S. Enkhbold és D. Mandakh, a Mongol Tudományos Akadémia Régészeti Intézetének munkatársai, Birtalan Ágnes, az ELTE Mongolisztikai Intézetének vezetője, Ts. Tserendorj, a Mongol Tudományos Akadémia Történeti-Néprajzi Intézetének az igazgatója, D. Amaraa Sukhbaatar, a mongol Képzőművészeti Egyetem doktorandusza, illetve Tárkány Szűcs Ernő a Pécsi Tudományegyetem Néprajzi Kutatócsoporttól.

A természettudományi szekcióban Sramkó Gábor, a Debreceni Egyetem kutatója, T. Adijadolgor mongol Biológiai Intézet munkatársa, B. Gantuya a Botanikai Intézet munkatársa, illetve S. Chinzorigt, a Geo-Ökológiai Intézet Vízügyi Osztályának szólalt fel a rendezvényen.

 

 

 

Menü

Főoldal

Navigáció