Magyar cégek részvétele párizsi innovációs rendezvényeken – VivaTechnology, LFDay

Publikálva: 2023. július 13.

Júniusban két nagyszabású nemzetközi innovációs rendezvényre is sor került Párizsban: az agrártémájú LFDay-en három, míg a Viva Technology startup rendezvényen nyolc magyar cég vett részt. A magyar vállalatok mindkét eseményen sikeres tárgyalásokat folytattak francia és nemzetközi partnerekkel.

2023. június 13-án került sor az LFDay agrár-élelmiszeripari nemzetközi startup eseményre Párizsban. Az eseményt a La Ferme Digitale („Digitális agrárgazdaság”) francia nonprofit szervezet rendezi meg minden évben. Céljuk az innováció és a digitalizáció előmozdítása, a hatékony és fenntartható mezőgazdaság érdekében. Európa egyik legfontosabb agrárstartup seregszemléjén idén 200 nemzetközi startup mutatkozott be, és összesen 2500 szakmabeli látogató vett részt, valamint 50 előadó osztotta meg tudását a konferenciák keretében. A rendezvényen immáron másodszor vett részt – idén már kiállítóként - az ABZ Drone és Proofminder.  Egy további cég (Wozify Engineering Group) látogatóként volt jelen. A célzott ágazati rendezvény rendkívül jó kapcsolatépítési lehetőségnek bizonyult az innovatív agrármegoldásokat kínáló magyar cégek számára.

 Az idén hetedik alkalommal megrendezett VivaTechnology (2023. június 14–17., Párizs) a digitalizáció és új technológiák legnagyobb európai rendezvénye, innovatív startup-ok és azok technológiai megoldásait kereső nagyvállalatok, befektetők nemzetközi találkozóhelye. A párizsi magyar nagykövetség szervezésében és a KKM Kulturális és Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával nyolc magyar startup/scaleup cég vehetett részt a programon, amelyre több mint 150.000 látogató érkezett. A magyar cégek (ABZ Drone, Maxellco Ventures, Proofminder, RECnGO, Sport for Fun, Wozify Engineering Group, Roomraiser, e-otthon) visszajelzése szerint az expó hasznos volt üzleti kapcsolatok építésére, potenciális partnerek / befektetők megismerésére, valamint piaci információk szerzésére.

Menü

Főoldal

Navigáció