Magyar-francia együttműködési lehetőségek az akvakultúra területén

Publikálva: 2023. december 18.

Franciaországban a jövőben az édesvízi akvakultúra térhódítása várható. Ez kiváló lehetőséget jelent a magyar szakembereknek, hogy széleskőrű együttműködést alakítsanak ki francia partnereikkel.

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezetének képviseletében magyar szakemberek látogattak el a Nouvelles Vagues innovációs platformra, az Aquimer haltenyésztési és víziökoszisztéma-kutatási versenyképességi pólushoz, a coulogne-i mezőgazdasági szakközépiskola és felsőfokú technikumba, az AquaNord haltenyésztő vállalkozáshoz, az ITAVI alkalmazott haltenyésztési részlegére, valamint a halászati és halfeldolgozási szakképző központba.

A francia partnerek készek a magyar kutatóhelyekkel, oktatási intézményekkel és szakmai szervezetekkel az édesvízi akvakultúra terén együttműködni. Ez nem csak a Magyarországon vagy a kontinentális Franciaországban megvalósítandó közös munkára vonatkozik, hanem az olyan projektekre is, mint a réunioni édesvízi akvakultúra újraindításával kapcsolatos elképzelések megvalósítása. Magyar részről kiemelt figyelmet kaphat a szakközépiskolai és szakképzési együttműködés.

A párizsi magyar nagykövetség által, a francia partnerek közreműködésével szervezett szakmai látogatásra a KKM tudománydiplomáciai keretének támogatásával került sor.

Menü

Főoldal

Navigáció