Magyar információs pont és könyvsarok nyílt Almatiban

Publikálva: 2017. május 2.

Az Abai Nemzeti Pedagógiai Egyetem Történelmi Tanszékén 2017. április 12-én Blaumann Ferenc főkonzul ünnepélyesen megnyitotta Almati első magyar információs pontját és könyvsarkát.

Fotó: Magyarország almati főkonzulátusa

2017. április 12-én ünnepélyesen megnyitásra került Almatiban az első magyar információs pont és könyvsarok, amlynek helyszínét a Lakiteleki Népfőiskolával is kapcsolatokat ápoló Abai Nemzeti Pedagógiai Egyetem Történelmi Tanszéke biztosította. Az információs pontnak helyet biztosító terem a „KazahMagyar Kulturális Központ” elnevezést kapta.

Fotó: KKM TDF

Az információs anyagok a KKM könyvtáraiból származnak, továbbá helyet kaptak a főkonzulátus magyar, orosz, angol és kazah nyelvű, Magyarországot bemutató, illetve hazánkkal, a térséggel és a kétoldalú kapcsolatokkal foglakozó anyagai és a lefordított irodalmi művek is.

Fotó: Magyarország almati főkonzulátusa

A rövid kulturális műsorral szinesített, széles sajtóérdeklődésű megnyitón Blaumann Ferenc főkonzul mellett kazah részről az egyetem első rektorhelyettese, Mubarak Jermaganbetov és az egyetem történelmi és jogi intézetének igazgatója, Bolat Zsumagulov mondott beszédet. Az eseményen a sajtó, a főkonzulátus és az egyetem munkatársai mellett a kazah KÜM almati képviseletének helyettes vezetője is jelen volt.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció