Magyar-Malajziai Vízügyi Innovációs Fórumot rendeztek Kuala Lumpurban

Publikálva: 2017. október 11.

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár nyitotta meg a Magyarország kuala lumpur-i nagykövetsége szervezésében 2017. szeptember 13-án Magyarország-Malajzia Vízügyi Innovációs Fórumát, amelyen a Water Malaysia 2017 kiállításon részt vevő magyar vállalatok mellett, az iparág legjelentősebb malajziai képviselői vettek részt.

Szeptember 13-án, a Magyar-Malajziai Vízügyi Innovációs Fórumon Dr. Pana Petra helyettes államtitkár mellett köszöntőt mondott Datuk Ir. Abdul Kadir bin Mohd Din, a Malajziai Vízszövetség elnöke, aki méltatta a két ország közötti gazdasági kapcsolatok élénkülését, különös tekintettel a vízipari együttműködésekre.

Fotó: Magyarország kuala lumpur-i nagykövetségeA Malajziai Vízszövetség elnöke megemlítette, hogy tárgyalás alatt van egy együttműködési megállapodás a Magyar Víziközmű Szövetség és a Malajziai Vízszövetség között. Továbbá hangsúlyozta, hogy fontosnak tartják a szakemberek képzését és az új technológiák ismeretét, és céljaik között szerepel a magyarországi partnerintézmények felkeresése és kapcsolataik kibővítése.  

Fotó: Magyarország kuala lumpur-i nagykövetsége

Az esemény keretében a Thermowatt Kft. és a Bluewater Partners Sdn Bhd, jelentős malajziai vízipari beruházó együtműködési és titoktartási megállapodást írt alá. Valamint a Thermowatt Kft. és Malajzia legnagyobb víziközmű szolgáltatója, az Indah Water Konsortium között megszületett és aláírt titoktartási megállapodás hivatalosan átadásra került, melynek eredményeként a magyar cég konkrét projekteket tud beazonosítani. 

Fotó: Magyarország kuala lumpur-i nagykövetsége

A Fórum során előadást tartott Vida Attila, a Fővárosi Vízművek jakartai képviselője, Kiss Pál, a Thermowatt Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Ilcsik Csaba, a WaterScope Zrt. vezérigazgatója, bemutatva a cégek profilját, termékeit, technológiáit, valamint a malajziai együttműködési lehetőségeket. 

Fotó: Magyarország kuala lumpur-i nagykövetsége

Fotó: Magyarország kuala lumpur-i nagykövetsége

Az előadások teltház mellett magas érdeklődés kísérte, és kézzel fogható eredmények születtek vízügyi innovációs területen, Magyarország és Malajzia között.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció