Magyar Smartcity - Startup cégek tudományos-szakmai bemutatója

Publikálva: 2019. március 25.

A Milánói Főkonzulátus a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával „Magyar Smartcity - Startup cégek tudományos-szakmai bemutatója” címmel előadást tartott 2019. március 12-én a Palazzo Giureconsulti impozáns milánói belvárosi épületében. A szakmai prezentáció keretében három magyar startup vállalkozás számára tudtunk lehetőséget bemutatkozásra és az üzleti célú szakmai kapcsolatok kiépítésére: Platio – Innovatív napelemes térburkolatfejlesztés, Heatventors – Hőtárolós rendszerek kidolgozása, Creo Group – Innovatív szoftverfejlesztő alkalmazások medical és smart shopping applikáció témában.

A Milánói Főkonzulátus szakmai meghívására érkezett NuvoLab észak olaszországi inkubátorszervezet vezetője, Francesco Inguscio tartott orientációs prezentációt a Milánó környéki startup-ok gondozásához, inkubációjához, partnerhez segítéséhez kapcsolódó hivatali, non-profit, és tudományos szervezeti hálóról. Ez a prezentáció fontos pontként került kiemelésre a magyar startup-ok lehetőségeinek beazonosítási folyamatához, egyúttal a hallgatóság számára is kiválóan keretbe helyezte a szakmai rendezvényünk témáját.

A NuvoLab startup inkubátor szervezet összességében tehát kitűnő áttekintést nyújtott az észak-olaszországi non-profit gondozó szervezetekről, valamint a külföldieknek is nyújtandó támogatási rendszerről. Az olasz egyesület elsődleges feladatának az induló vállalkozásoknak nyújtott segítséget, a vállalkozásokkal és a befektetőkkel való megismertetést tekinti, ilyen módon első kézből hallhatták a magyar résztvevők az olasz piaci sajátosságokat, a nemzetköziesítési és finanszírozási lehetőségeket.

A rendezvény lényegét adó részében a három magyar startup vállalkozás külön-külön bemutatta innovációját: a Platio részéről Csende Gergely Dávid cégvezető az innovatív térburkolat ismertetésén túl kitért az olaszoroszági Rapallo városában már megvalósult Greenhub projektjének bemutatására is, amellyel jó példát szolgált a nemzetköziesítés lehetőségeire.

A Creo Group részéről a cégvezető, Grad-Gyenge László a rendezvény során nemcsak a Creo Medical márkanévre hallgató újításukat, hanem a Shop Engager mesterséges intelligencia alapú okostelefon megoldásukat is bemutatta, amely termékek figyelemre méltó érdeklődést váltottak ki a hallgatóság köréből.

A Heatventors céget a cégvezető, Andrássy Zoltán képviselte, előadásában prezentálta a különleges energiatárolási megoldásukat, melyek ideálisak IT központoknak, és gyártó egységeknek egyaránt, illetve bemutatta a Budapesten megvalósult pilot projektjüket.

A prezentációt követően kötetlen, B2B beszélgetésekre került sor a megjelent startup cégek és az olasz tudományos és üzleti élet szereplői között. A B2B eredményeképpen mindhárom magyar startup cégnek 3-4 szakmai kapcsolatfelvételre nyílt módja, valamint jövőbeni partnerkapcsolati lehetőségek kialakítására nyílt lehetősége.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció