Magyar Tudomány Ünnepe - A Hollandiai Magyar Tudósklub hetedik találkozója a Magyar Tudomány előtt tisztelgett Hágában

Publikálva: 2021. november 30.

2021. november 16-án a hágai nagykövetség szervezésében tartották a Hollandiai Magyar Tudósklub hetedik találkozóját, ahol Vancsó Gyula professzor, a Twentei Egyetem tanára, az MTA külső tagja tartott előadást „Polarizálódó Tudomány egy Polarizálódó Világban” címmel, a Hungarian Corner magyar étteremben.

2021. november 16-án  a hágai nagykövetség szervezésében tartották a Hollandiai Magyar Tudósklub hetedik találkozóját, ahol Vancsó Gyula professzor, a Twentei Egyetem tanára, az MTA külső tagja tartott előadást „Polarizálódó Tudomány egy Polarizálódó Világban” címmel, a Hungarian Corner magyar étteremben.

Váncsa Gyula professzor előadásában beszélt a tudományos és technológiai átrendeződés főbb vonalairól, a globalizációról és arról, hogyan változik Kína szerepe a tudományos-technológiai láncban.

Az eseményen Kocsis András nagykövet kiemelte: 1825. november 3-án ajánlotta fel Széchenyi István birtokai egyévi jövedelmét, egy magyar tudós társaság megalapítására. E jeles alkalom előtt tiszteleg ez az esemény és november a tudomány hónapja Magyarországon és a határon túl.

Menü

Főoldal

Navigáció