OCE Discovery Days kiállítás Torontóban

Publikálva: 2019. június 18.

2019. május 13-14. között került megrendezésre Torontóban az OCE Discovery Days innovációs kiállítás, mely lehetőséget teremtett a helyi start-up ökoszisztémával és befektetőkkel való megismerkedésre és találkozásra.

Az esemény lehetőséget teremtett a helyi start-up ökoszisztémával és befektetőkkel való megismerkedésre és találkozásra. A 2018-as sikeres V4 részvételt követően idén az R&D Ultrafast Lasers Kft. képviselői és az MTA Wigner FK ESA TTO -ESA BIC képviselői (Tandi Zsuzsanna az ESA TTO/BIC BIC vezetője, dr. Székely Zoltán projektmenedzser, Major Tímea marketingvezető) utaztak ki a kiállításra, melyhez a támogatást a Tudománydiplomáciai Főosztály biztosította.

Az MTA Wigner FK ESA TTO -ESA BIC cég képviseletében Major Tímea 15 tárgyalást folytatott a kiállításon, illetve tájékozódott az eszköz kanadai piacra lépéshez elengedhetetlen engedélyeztetési eljárásokról és IP védelmi lehetőségeiről is. Ezzel egyidejűleg Tandi Zsuzsanna több mint 90 üzleti tárgyalást bonyolított, többek között Nicole Buckleyval, a Kanadai Űrügynökség vezető tudósával (chef scientist). Emellett sikeresen erősítette meg a 2018 során megkezdett befektetői tárgyalásokat, amelynek eredményként két kanadai befektetővel születik stratégai megállapodása a következő hetekben az ESA BIC-nek legalább. 5 millió CAD értékben.

A kiállítást követően, május 15-én és 16-án a KGA szervezésében a delegáció látogatást tett a Ryerson Egyetem DMZ és Iboost inkubátoraiban, a Torontói Egyetem UTIAS- (University of Toronto Institute for Aerospace Studies) Űrkutatási Intézetében, a Seneca College-ban illetve találkozott Parádi Józseffel, a Torontói Egyetem nyugalmazott professzorával, a Hatchery inkubátor megteremtőjével. Május 16-án a delegációt a rezidencián látta vendégül Palkovits Valér főkonzul, ahol további együttműködési lehetőségekről tárgyaltak.

 

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció