Ötletbörze Zágrábban

Publikálva: 2023. december 19.

2023. december 14-én, idén második alkalommal rendeztek Ötletbörzét a zágrábi Liszt Intézetben. A gyermekekre, családokra és a jövő generációjára fókuszáló tudománydiplomáciai esemény magyar ötletek, módszerek és tapasztalatok bemutatására kínált lehetőséget.

Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 vezérigazgató-helyettese előadásában a több mint 3200 programot felvonultató egészéves EKF programsorozat általános vetületeiről és tapasztalatairól szólt a jelenlevőkhöz.

Gróh Ilona, a Magyar Örökség díjat elnyerő Ringató program alapítója és vezetője a Kodály-módszerből rendkívül sokat merítő, de azon célcsoportnál fiatalabb, 0-3 éves gyermekeket és szüleiket megszólító, a szülő-gyermek kötődését és zenei, nyelvi és szellemi fejlődését elősegítő immár nemzetközi hírű módszerről tartott előadást és közös énekléssel egybekötött bemutatót.

Fuszek Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ, és a Matehetsz illetékes vezetője hálózatelméleti szempontból közelített a tehetséggondozás kérdésköréhez, kiemelve az úttörő jellegű magyar szervezeteket, valamint a jogi és stratégiai hátteret. Az előadás fő üzenete, hogy minden tehetség elveszhet, ha nincs megfelelő kapcsolati háló, a magányos zsenik ideje lejárt. A tehetséggondozási központok hálózata megoldást kínál erre, és a magyar know-how egyre elterjedtebb, európai szinten is. 

A rendezvényt a KKM tudománydiplomáciai kerete támogatta.


Menü

Főoldal

Navigáció