Magyar részvétel a Hongkongi Oktatási és Karrier Expón

Publikálva: 2017. április 10.

Magyarország első ízben képviseltette magát a 2017. február 23-26. között megrendezésre került Hongkongi Oktatási és Karrier Expón azzal a céllal, hogy bemutassa a magyar felsőoktatási lehetőségeket, beleértve a hazai önköltséges képzéseket és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot valamint népszerűsítse a Hongkong és Magyarország között 2016 decemberében aláírt Working Holiday Megállapodást.

Fotó: Magyarország hongkongi főkonzulátusa

Magyarország képvisletében, a Hongkongi Főkonzulátus első alkalommal vett részt a Hongkongi Oktatási és Karrier Expón azzal a céllal, hogy bemutassa a magyar felsőoktatási lehetőségeket, beleértve a hazai önköltséges képzéseket és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot valamint népszerűsítse a Hongkong és Magyarország között 2016 decemberében aláírt Working Holiday Megállapodást.

Fotó: Magyarország hongkongi főkonzulátusa

A 2017. február 23-26. között,  immár 27. alkalommal megrendezésre kerülő expón 22 ország 868 oktatási intézménye, kormányzati szerve, kereskedelmi és szakmai testülete mutatkozott be. A vásárt megrendező Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) célja, hogy a városban élő fiatalok nemzetközi kitekintését még szélesebb körben növelje. Ennek megfelelően az idei évben elsőként létrehoztak egy úgynevezett “International Exchange Village” részt, ahol a helyben külképviselettel rendelkező országok bemutatkozhattak.

Fotó: Magyarország hongkongi főkonzulátusa

A négynapos rendezvény alatt több száz érdeklődő - javarészt egyetemisták, egyetemi professzorok, középiskolások és szüleik, valamint középiskolai tanárok - kereste fel a magyar standot, hogy tájékozódjon a magyarországi idegen nyelvű felsőfokú képzési lehetőségekről. Az érdeklődést jól mutatja, hogy száznál többen iratkoztak fel a főkonzulátusi levelezőlistára, hogy a jövőben tájékoztatást kapjanak hasonló rendezvényekről, illetve hongkongi magyar kulturális programokról.

Fotó: Magyarország hongkongi főkonzulátusa

A rendezvényen való részvételt a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztálya, illetve a Tempus Közalapítvány támogatta.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció