Részvétel a Techfest tudományos, műszaki kiállításon - Mumbai

Publikálva: 2020. január 31.

Mumbaiban, az Indian Institute of Technology (IIT) campusának területén 2020. január 3-5. között immár 23. alkalommal került megrendezésre a Techfest - Bombay, Ázsia legnagyobb, diákok által szervezett műszaki-tudományos-technológiai fesztiválja. A rendezvényen a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. közreműködésével magyar részről Lombiq Technologies és a Bookr Kids képviseltette magát.

A Lombiq Technologies a Hastlayer nevű projektjét mutatta be a kiállítás során. A Lombiq Technologies alaptevékenysége webfejlesztés, Microsoft technológiákkal. 12 országban 190 ügyféllel rendelkeznek, földrajzilag eddig elsősorban az angolszász világra fókuszálva. A Hastlayer a vállalat startup projektje, amelyhez az első partnereket keresik. A Hastlayer egy high tech, az ipar határterületén lévő, kevés versenytárssal rendelkező termék. A Hastlayer lehetővé teszi a .NET platformot használó fejlesztőknek, hogy a megírt programjaik gyorsabban és energiatakarékosabban fussanak. A Hastlayer a kiállítás margóján tárgyalást folytatott az IIT számítástechnikai részlegével, valamint az indiai űrkutatási szervezet (ISRO) képviselőivel is egy jövőbeni együttműködés lehetőségéről.

A Bookr Kids a Bookr Class termékét mutatta be, amely egy 2 az 1-ben platform, ami korszerű könyvtári alkalmazást kínál az angol, mint második nyelv tanulásához. Az alkalmazás lehetővé teszi a 3-18 évesek számára 6 szint közötti navigálást (az A1-től B1-ig). A platform egyedisége a közel 200 elérhető tartalom minőségében rejlik,  kiváló illusztrációk és animációk támogatják az irodalmi szövegek megértését. A Bookr a kiállításon több oktatási intézmény, alapítvány képviselőjével találkozott, akiknek felkeltette az érdeklődését a termék.

A kiállításon részt vett az Arma Lab az ARM-XR cég is, mely innovatív termékét hozta el a kiállításra. Az ARM-XR egy egyedülálló protéziskar, amelyet egyenes kormánnyal rendelkező járművek vezetésére fejlesztettek ki, kimondottan sportoláshoz.

A fesztivál, melyet az előzetes adatok alapján a három nap alatt több mint százezer látogató keresett fel, kiállításaival, előadásaival és programjaival az idén is a legújabb fejlesztések bemutatására koncentrált. A Techfest rendezvényen való magyar megjelenés, a valódi szakmai érdeklődést mutató látogatók nagy száma és visszajelzése alapján sikeresnek értékelhető.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció