Shaping Hungary: Design in the 21st Century dizájnkiállítás kiállítás megnyitója a „Magyar napok” keretében Rigában

Publikálva: 2018. október 19.

A lettországi „Magyar napok” 5. programjaként, 2018. október 17-én nyitotta meg kapuit a „Shaping Hungary: Design in the 21st Century” című vándorkiállítás Magyarország Rigai Nagykövetségének és a Tudománydiplomáciai Főosztály közreműködésével a Lett Nemzeti Könyvtár külföldi könyveknek fenntartott olvasótermében.

A kiállítást Ieva Zībārte, a könyvtár Kiállítási Központjának vezetője és Bányai Ferenc nagykövet nyitotta meg. Bányai Ferenc nagykövet elmondta, hogy a magyarok mindig is híresek voltak kreativitásukról és találékonyságukról, sok vívmányt köszönhet a magyaroknak a világ, köztük a Bíró-féle golyóstollat, Irinyi János által feltalált gyufát, Szent-Györgyi Albert C vitaminját és mint, mondta, a sort hosszan sorolhatnánk. Hangsúlyozta, hogy a könyvtárban 2018. november 14-ig látható kiállításon keresztül a fiatal magyar tehetségek kiemelkedő kreativitását és képzelőerőjét ismerhetik meg a látogatók. A kiállított darabok is bizonyítják, hogy Magyarország következő nemzedékében is sok tehetség van, s az ország elkötelezett a támogatásukban.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Riga

A megnyitón közel 40 fő vett részt, köztük Valdis Zatlers úr, a Lett Köztársaság volt köztársasági elnöke és felesége, lett parlamenti képviselők, nagykövetek, valamint a lettországi magyarokat tömörítő Balaton Társaság tagjai is. A megnyitót követően, fogadás keretében, kötetlen beszélgetésre került sor a magyar feltalálókról, és a kiállítás darabjairól.

 

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció