A szkopjei Design Week fővendégeként mutatták be a Shaping Hungary utazó dizájn kiállítást

Publikálva: 2017. december 4.

2017. november 22–26. között Szkopjéban mutatkozott be Shaping Hungary utazó dizájn kiállítás. A kiállítás – mint „Country in Focus: Hungary” – része volt a hetedik alkalommal megrendezett Szkopjei Design Hétnek. A Macedóniában egyedülálló kezdeményezés több ezer látogatót vonz, és jelentős médiakampánnyal karöltve mutatja be a legújabb design trendeket. Az idei fő téma a világítás és az anyagok hangja volt; a világítás és a különleges anyagok, megoldások terén a Shaping Hungary kiállítás számos ponton kapcsolódott a hét témáihoz.

A Shaping Hungary kiállítást dr. Dux László nagykövet és Alekszandar Velinovszki, a Szkopjei Design Hét házigazdája nyitotta meg. A hivatalos megnyitót Maurer Klimes Ákos designer előadása követte, aki az Ivanka Concrete cég munkatársaként számolt be a cég legújabb fejlesztéseiről, projektjeiről, s egyben áttekintést adott a magyar design múltjáról, jelenlegi kihívásairól. A megnyitón a design szakma, az általános érdeklődők, a szkopjei magyar közösség és a több esetben nagyköveti szinten a diplomáciai kar is képviseltette magát.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Szkopje

A magyar kiállítás résztvevői közül Szkopjébe látogatott Kiss Dorottya, a YouHU képviselője, Pongrácz Farkas és Albert Virág, a Blum and Wolf cég képviselői, Bakó Zsófia és Goretity Milán, a PaperSpokes képviselői, az S39 szövetséget Krauth Veronika képviselte. Az előadók bemutatták fejlesztéseiket, kitértek jövőbeni terveikre. A záró előadást Pozsár Péter és Ráday Dávid tartotta a Hello Wood részéről. A Szkopjei Design Hét nem csupán kiállításokkal, előadásokkal, hanem zenei programokkal is szolgált, a hét nyitókoncertjét Artan Lili (Szerbia) adta, a zárókoncertet pedig – a Cseh Tamás program támogatásával balkáni turnét játszó – Borbély Mihály Balkán Jazz Projekt biztosította. A zárókoncert előtt dr. Dux László nagykövet és Alekszandar Velinovszki, az esemény házigazdája méltatta az elhangzott előadásokat.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Szkopje

Menü

Főoldal

Navigáció