Svéd-magyar egészségipari szimpózium és üzleti találkozó Stockholmban

Publikálva: 2018. október 17.

Magyarország Stockholmi Nagykövetsége a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával a magyar egészségipari befektetések előmozdítása, a magyar cégek svédországi bemutatása érdekében 2018. október 2-án magyar-svéd E-health és MedTech egészségipari szimpóziumot és üzletember találkozót szervezett a svéd egészségipar nemzetközi kapcsolatainak erősítéséért felelős platformmal, a Swecare-rel együttműködve.

A rendezvényen magyar részről a 77 Elektronika, a Medusmart, az Iron Rooster és a Solecall cégek képviselői mellett részt vett a HIPA, az Infotér Egyesület, a Bajai Kórház főigazgatója, a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központ, és a Pécsi Tudományegyetem Kancelláriájának képviselői. Svéd részről egészségipari cégek mellett kormányzati ügynökségek, az önkormányzati szövetség, kutatóintézetek és kórházak képviselői voltak jelen. A rendezvény elején a magyar, illetve a svéd egészségügyi rendszert, az aktuális fejlesztési terveket, az E-egészségügyi fejlettségi szintet mutatták be előadások formájában. A digitális egészségügyre való átállás mindkét országban prioritás, de az egészségügyi rendszer szervezetére vonatkozó eltérések miatt annak menete jelentős különbségeket rejt.

Az előadások után a magyar cégek termékeikkel, szolgáltatásaikkal mutatkoztak be, illetve a társszervező Swecare projektmenedzsere a magyar cégek számára külön tanácsadást tartott a svéd piaci lehetőségekről és további svéd partnerekről.

 


KKM

Menü

Főoldal

Navigáció