Tudománydiplomáciai workshop

Publikálva: 2019. március 25.

A Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és a Los Angeles-i Főkonzulátus szervezésében Tudománydiplomáciai workshopra került sor Ontarioban. A workshop része volt a március 15-17. között, első alkalommal megrendezett regionális diaszpóra értekezletnek.

Az eseményen közel százan vettek részt, öt szövetségi állam magyar szervezetei – egyházak, cserkészek, magyar iskolák, magyar kulturális szervezetek – jöttek el az Ontarioi Független Magyar Református Egyházhoz. Az eseményen részt vett és tájékoztatót adott dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának miniszteri biztosa.

A workshopon elsőként Egyed Zoltán, a Szilícium-völgyi Innovációs és Tudományos Társaság alelnöke tartott előadást „Tudomány és innováció a Szilícium-völgyben” címmel, majd Czaun Miklós, az USA Nyugati-parti Tudósklub elnöke ismertette az általa vezetett szervezet tevékenységét. Ezt követően Danku Attila Los Angeles-i és Markocsány Gábor houstoni KGA-k, valamint Doncsev András San Francisco-i TéT szakdiplomata tartottak prezentációkat a magyar gazdaság és technológia legújabb eredményeiről, a külképviseletek eddigi munkájáról, terveikről, melyekhez kérték a programon résztvevő, a technológiai és egyetemi kutatás-fejlesztés területén működő cégek, intézmények vezető szakembereinek segítségét, és válaszoltak a kérdésekre, felvetésekre.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció