Tudósklub Londonban - Kolnai Aurél emlékest a londoni magyar nagykövetségen

Publikálva: 2023. december 13.

2023. december 1-én Kolnai Aurél, neves magyar filozófus, politikai gondolkodó tiszteletére emlékestet szervezett londoni nagykövetségünk.

Kolnai Budapesten született 1900-ban, de élete nagyrészét Kanadában és az Egyesült Királyságban töltötte. Munkásságával nagy hatást gyakorolt a politikatudományra. A Magyar Politikatudományi Társaság évente ad ki Kolnai Aurél Díjat. 

Munkássága előtt tisztelegve, ún. oxfordi típusú vita keretében a 2-2 főből álló csapatok egy Kolnai gondolataiból levezethető, szándékosan polarizáló állítás („Veszélyes ideológiai projekt a tökéletes társadalom leírása és annak advokálására való törekvés”) mellett, illetve ellen érveltek, szigorú időkereteket és formátumot tartva. A vitázók célja a közönség véleményének minél erőteljesebb befolyásolása volt. A hallgatóság álláspontját a vita elején és végén anonim módon, online formában mérték. A hallgatók vitáját, és az azt követő diskurzust Kumin Ferenc nagykövet vezette.

Az esemény népszerűsítésében és a hallgatók toborzásában aktív szerepet vállat a London School of Economics és a University College London magyar hallgatói társasága. A résztvevők az LSE, az UCL, a King’s College, az Imperial College, illetve a Warwick University egyetemekről érkeztek. Az est végén a hallgatói társaságok mellett a brit egyetemeken végzett magyarok alumni szövetségének (HABA: Hungarian Association of British Alumin) vezetője mutatta be a szervezetet.

Menü

Főoldal

Navigáció