V4 és Korea tudásmegosztás a KKVk erősítése érdekében

Publikálva: 2018. február 16.

A V4 országok és Korea részvételével került megrendezésre az Időközi Jelentéstevő és Szakpolitika-alkotó Munkaműhely Koreában (Szöul, 2018. február 5-8.).

A V4 országok és Korea részvételével került megrendezésre az Időközi Jelentéstevő és Szakpolitika-alkotó Munkaműhely Koreában (Szöul, 2018. február 5-8.).  A munkaműhelyre  a V4-Korea Tudáscsere Program (KSP) keretében került sor, amely egy 2016-ban beindított, többéves, multilaterális együttműködési program, s melynek fő célkitűzése a résztvevők innovatív és  erőteljes gazdaságainak megteremtése, a tudomány és a technológiai innovációk területén folytatott tudáscserén keresztül. 

Fotó: Tudománydiplomáciai Főosztály

A 2017/2018 évi KSP ciklus átfogó témája „a KKVk-re vonatkozó Innovációs Politika az Ipar 4.0 korszakban”. Hi-Jin Lee nagykövet nyitotta meg a munkaműhelyt Szöulban, majd Csaba Gábor, Magyarország koreai nagykövete tartott üdvözlő beszédet. A Magyar V4 Elnökség képviseletében, dr. Vass-Salazar Mária a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztályának vezetője tartott előadást a magyar elnökségi tevékenységről, a Tudáscsere Program jelentőségéről és hatásáról a KKVk innovációs kapacitásának erősítésére, fókuszban a technológia transzferrel. A V4 résztvevők és a koreai szakértők  megosztották egymással időközi kutatási eredményeiket, és azok hatásait az adott terület szakpolitikájára vonatkozóan.

A szeminárium lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy a témához kapcsolódóan jobban megismerjék a koreai tapasztalatokat, több minisztériumban és szakmai szervezetnél tett látogatáson keresztül pl. Tudományos és Technológiai Szakpolitikával foglalkozó Intézet (STEPI), Kereskedelmi Forgalomba Hozatal Promóciós Ügynökség (COMPA), KKVk-ért és Startupokért Felelős Minisztérium, a Sogang Egyetem Kutatási és Üzletfejlesztési Alapítványa, és a Koreai Ipari Technológiai Társulásnál (KOITA).

A munkaműhelyt megelőzően és a 2017/2018 KSP ciklus első eseményeként, a magyar V4 Elnökség szervezésében került sor a V4- Korea KSP nyitószemináriumra (Budapest, 2017. szeptember 13.), amelynek keretében a visegrádi és koreai partnerek beazonosították a ciklus kutatási témáit. Következő lépésként, a V4 országok és Korea kutatóinak bevonásával, KSP szakpolitikai szemináriumra és részletes elemzésre került sor 2017 novemberében a V4 vonatkozó országaiban a kutatási eredmények megosztása és a további tervek megvitatása érdekében. A V4-Korea KSP 2017/2018 szakasza 2018. március 27.-én zárul, a Budapesten megrendezendő Magasszintű Szakpolitikai Párbeszéddel és Záró Jelentéstevő Munkaműhellyel.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció