V4 innovációs hét az USA keleti partján

Publikálva: 2018. május 25.

2018. május 7-12. között zajlott a V4 innovációs eseménysorozat az USA keleti partján. A program keretében 6 V4-es cég kapott lehetőséget a szakértői közönség előtt való bemutatkozásra, kapcsolatépítésre. A new york-i magyar főkonzulátus által szervezett programsorozat hazai partnerei a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, az Enterprise Hungary valamint a Hiventures Zrt voltak.

A programsorozat első állomása Boston/Cambridge, az USA egyik fő élettudományi innovácós központja volt. A Magyar Nemzeti Kereskedőház által támogatott egészségpiaci start-upok három eseményen mutatkoztak be a bostoni üzleti és innovációs közösségnek. A Cambridge Innovation Centerben helyi partnerek workshopot és képzés/visszajelzés fókuszú konzultáción vettek részt, amit a Massachusetts Institute of Technology „Center for Bits and Atoms" központjának látogatása, majd Garai Gábor bostoni tiszteletbeli konzul jogi irodájában (Foley and Lardner) szakértő zsűri és község részére bemutatkozó „pitch” verseny követett.

Fotó: Magyarország Főkonzulátusa New York

Az eseménysorozat második napján a piacralépési workshop és szakértői panel előtt pitch versenyt tartottak a Quinnipiac Egyetem orvosi karán, amely után a 14 fős delegáció meglátogatta a University of Connecticut élettudományi inkubátorát. A program szervesen illeszkedett a V4 Global Start-up Campus Tourhoz, és épült a Quinnipiac Egyetemmel több éve tartó piacralépési támogatási programra.

Fotó: Magyarország Főkonzulátusa New York

A delegáció összesen három napot töltött New Yorkban. Ez alatt a B2B (Business-to-business) találkozókon kívül a cégek megfigyelőként részt vettek a CBA pitch versenyen, valamint a Czechinvest new york-i startupjainak bemutatkozó rendezvényén. A delegáció tagjai fél napos szellemi termék védelemre fókuszáló workshopon és 1-on-1 konzultáción vettek részt a RobinsKaplan nemzetközi ügyvédi irodánál. Május 10-én a New York City Medical Technology (NYCMedtech) egészségpiaci platformmal történőt együttműködés keretében magyar cégek számára megjelenési lehetőséget szervezett a new york-i magyar főkonzulátus. Az est első részében amerikai és európai egészségpiaci szakértőkből álló panelbeszélgetés keretében a két piac fő szabályozási különbségeit és kihívásai kerültek megvitatásra, amely után a magyar cégek számára partnerkereső bemutatkozási lehetőséget szerveztek. A rendezvény közel 70 fővel teltházas volt.

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció