V4–Koreai Köztársaság Tudáscsere Program 2017–2018-as ciklusának nyitórendezvénye

Publikálva: 2017. szeptember 15.

2017. szeptember 13-án a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, a Tudománydiplomáciai Főosztály szervezésében került sor a V4–Koreai Köztársaság Tudáscsere Program (KSP) 2017–2018. évi nyitórendezvényére, amely a Visegrádi Csoport 2017 júliusában kezdődő magyar elnökségének első nemzetközi tudománydiplomáciai eseménye volt.

2017. szeptember 13-án a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, a Tudománydiplomáciai Főosztály szervezésében került sor a V4-Koreai Köztársaság Tudáscsere Program (KSP) 2017-2018. évi nyitórendezvényére.

Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

A rendezvény zárófogadásán Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára mondott beszédet, amely eseményen a delegációk mellett a résztvevő országok nagykövetei is részt vettek. Az államtitkár beszédében kiemelte: a KKV-k versenyképességének fokozása érdekében a magyar kormány új, erőteljes ösztönzőket vezetett be a kis- és középvállalati szektor kutatás-fejlesztési tevékenységének támogatására és a technológia-intenzív befektetések ösztönzésére.

Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

A Koreai Köztársaság által elindított tudáscsere programhoz Magyarország 2013-ban csatlakozott, s hazánk vezető szerepet játszott a V4-es keretbe kibővített többoldalú V4-Dél-Korea tudáscsere program 2016. évi életre hívásában. A V4-Korea KSP program célja, hogy a résztvevő országok gazdaságai a tudományos és technológiai tapasztalatok cseréje révén innovatívabbá váljanak. A Visegrádi Csoport elkötelezett, hogy közös lépéseket tegyen versenyképességének erősítése érdekében, amelynek fontos eszköze a kutatás, fejlesztés és innováció. A 2017-2018. évi V4-Dél-Korea tudáscsere program központi témája a kis- és középvállalkozások innovációs kapacitásának erősítése. Mind a V4 országokban, mind Dél-Koreában a KKV-k a gazdaság mozgatórugói, így alapvető fontosságú versenyképességük fejlesztése és felkészítésük az új technológiák alkalmazására.

Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

A rendezvény sikeres lebonyolításához Ho-Jin Lee tanácsadó úr, a Koreai Köztársaság korábbi Magyarországra akkreditált nagykövete, Junho Shin úr a koreai Strartégiai- és Pénzügyminisztérium, nemzetközi gazdasági együttműködésért felelős igazgatója, továbbá Professzor Sunghul Chung a Tudományos Kultúra Fejlesztéséért Felelős Társaság igazgatója is hozzájárult a KSP tapasztalatainak összegzésével, és az együttműködés jövőképének felvázolásával. A magyar társ-elnök szerepét Dr. Vass-Salazar Mária a TDF főosztályvezetője töltötte be, a program szakmai tevékenységét a KKM az NKFIH-val közösen látja el. A V4 országok delegációit a KFI szakterületért felelős minisztériumok és szakmai szervezet képviselői alkották. A szeminárium a KSP pozitív tapasztalatainak összegzésével, a további együttműködés gyakorlati lépéseinek meghatározásával és a partnerek program iránti elkötelezettségének kinyilvánításával zárult.

Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

KKM TDF

Menü

Főoldal

Navigáció