Főoldal

Semmelweis Emlékév keretében megrendezett tudományos szimpózium Stuttgartban

Publikálva: 2018. október 24.

2018. október 15-én Balassi Intézetünk tudományos szimpóziumot szervezett a Semmelweis Emlékév keretében, Robert Bosch Stiftung és Ausztria Tiszteletbeli Konzulátusának együttműködésével a stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Hazai startupok részvétele a Ruhr Summit-on Bochumban

Publikálva: 2018. október 19.

2018 október 10-12. között, Bochumban került megrendezésre a Ruhr-vidék legnagyobb kiállítással és B2B találkozókkal összekötött startup konferenciája a RuhrSummit. Az eseményen idén először hazai startupok is részt vettek a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) szervezésében.

Tovább a teljes cikkre

Shaping Hungary: Design in the 21st Century dizájnkiállítás kiállítás megnyitója a „Magyar napok” keretében Rigában

Publikálva: 2018. október 19.

A lettországi „Magyar napok” 5. programjaként, 2018. október 17-én nyitotta meg kapuit a „Shaping Hungary: Design in the 21st Century” című vándorkiállítás Magyarország Rigai Nagykövetségének és a Tudománydiplomáciai Főosztály közreműködésével a Lett Nemzeti Könyvtár külföldi könyveknek fenntartott olvasótermében.

Tovább a teljes cikkre

IV. Nemzetközi Magyar Őstörténeti Konferencia Kazanban

Publikálva: 2018. október 17.

Kazanban 2018. október 15-19. között Magyarország Kazani Főkonzulátusának társszervezésében került megrendezésre a IV. Magyar Őstörténeti Nemzetközi Konferencia magyar, orosz, moldáv, kazah és ukrán régészek részvételével.

Tovább a teljes cikkre

Stipendium Hungaricum ösztöndíj program promóciója a Montenegrói Egyetem nyílt napján Podgoricában

Publikálva: 2018. október 10.

2018. október 10-én a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával Magyarország Podgoricai Nagykövetsége a Podgoricai Egyetem (UCG) Rektori Hivatala szervezésében részt vett az egyetem nemzetközi ösztöndíjakat népszerűsítő nyílt napján.

Tovább a teljes cikkre

Magyar start-up bemutatása Svájcban

Publikálva: 2018. október 17.

2018. szeptember 25-26-án került megrendezésre Bernben Svájc egyik legjelentősebb start-up rendezvénye, a Starupdays.

Tovább a teljes cikkre

2018. évi XIII. Design Week Tallinn-ban

Publikálva: 2018. október 17.

A Tallinn Dizájnfesztivál rendezvényre, idén 13. alkalommal szeptember 10 és 16. között került sor. A fesztivál témája az emberi városok (Human Cities) volt, ennek érdekében a résztvevő dizájnerek, építészek, urbanisták és tervezők a fenntarthatóbb és emberbarát városi környezet bemutatására törekedtek.

Tovább a teljes cikkre

Svéd-magyar egészségipari szimpózium és üzleti találkozó Stockholmban

Publikálva: 2018. október 17.

Magyarország Stockholmi Nagykövetsége a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával a magyar egészségipari befektetések előmozdítása, a magyar cégek svédországi bemutatása érdekében 2018. október 2-án magyar-svéd E-health és MedTech egészségipari szimpóziumot és üzletember találkozót szervezett a svéd egészségipar nemzetközi kapcsolatainak erősítéséért felelős platformmal, a Swecare-rel együttműködve.

Tovább a teljes cikkre

„INNOVATION DIALOGUE LITHUANIA - HUNGARY” üzleti-szakmai rendezvény Vilniusban

Publikálva: 2018. október 10.

A litván Tudományos, Innovációs és Technológiai Hivatallal (MITA) együttműködésben, illetve a Magyar Innovációs Szövetség szakmai továbbá a Tudománydiplomáciai Főosztály anyagi támogatása mellett nagykövetségünk Vilniusban 2018. október 4-én rendezte meg az „INNOVATION DIALOGUE LITHUANIA - HUNGARY” elnevezésű üzleti-szakmai rendezvényt.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-kínai űrkutatási kapcsolatok elmélyítését célzó előadássorozat Pekingben

Publikálva: 2018. október 9.

2018. szeptember 17-19. között került megrendezésre a KKM Tudománydiplomáciai Főosztály (TDF) támogatásában és a pekingi TéT szakdiplomata szervezésében a magyar-kínai űrkutatási kapcsolatok elmélyítését szolgáló rendkívül eredményes szakmai programsorozat.

Tovább a teljes cikkre

TUDÁSZ rendhagyó műveltségi vetélkedő Csíkszeredán

Publikálva: 2018. október 9.

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának kezdeményezésére és a Tudománydiplomácia Főosztály támogatásával került sor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170 éves évfordulója alkalmából Székelyudvarhelyen megrendezett TUDÁSZ középiskolás műveltségi vetélkedőre.

Tovább a teljes cikkre

„Donau Pitch am Rhein” – startup side event Düsseldorfban

Publikálva: 2018. október 9.

A Düsseldorfi Magyar Napok 2018 rendezvénysorozata keretében „Donau Pitch am Rhein” címmel rendezte meg a főkonzulátus 2018. szeptember 27-én a Düsseldorfi Gazdasági Klubban, a tartományi főváros belvárosi színvonalas helyszínén a legújabb B2B startup eventjét.

Tovább a teljes cikkre

Study in Hungary stand a Düsseldorfi Magyar Napokon

Publikálva: 2018. október 9.

A TDF támogatásának köszönhetően 2018. szeptember 27-30. között sorra kerülő Düsseldorfi Magyar Napok rendezvényen a TEMPUS közalapítvány önálló standon mutatta be a hazai felsőoktatási lehetőségeket a nyugat-németországi érdeklődőknek.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Magyarország külképviseletei által szervezett programok 2018-ban

Publikálva: 2018. október 8.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az idén is részt vesz a Magyar Tudomány Ünnepe november eleji rendezvénysorozatában.

Tovább a teljes cikkre

Smart City - jó gyakorlatok fóruma Bukarestben

Publikálva: 2018. október 3.

2018 szeptember 27-én, csütörtökön a bukaresti Petőfi Sándor Művelődési Központban került sor a Tudománydiplomáciai Főosztály forrástámogatásával Magyarország Bukaresti Nagykövetség által szervezett kerekasztal-beszélgetésre és az azt követő üzleti fórumra, amelyen bemutatkoztak a magyar ès román Smart City témakörhöz kapcsolódó projektek.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Böröcz Zsuzsanna előadása a Belgiumi Magyar Tudósklub keretében, Brüsszelben

Publikálva: 2018. október 3.

A Brüsszeli Magyar Nagykövetség, a Brüsszeli Balassi Intézet és a Belgiumi Magyar Tudós Klub együttműködésében valamint a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásában került sor a „Valóban színtelen ólomüvegekről fogsz beszélni? Komolyan gondolod?” című tudományos előadásra 2018. szeptember 27-én.

Tovább a teljes cikkre

Felhívás : A Visegrádi Alap pályázati kiírása startupok és inkubátorok részére egy Izraeli tanulmányúton való részvételre

Publikálva: 2018. szeptember 27.

A V4 országok, Izrael Állam és a Nemzetközi Visegrádi Alap 2018. június 18-án Egyetértési Nyilatkozatot (a továbbiakban Nyilatkozat) írt alá az innováció területén történő képzési együttműködésről.

Tovább a teljes cikkre

Promóciós és konzorciumépítő workshop Tel-Aviv-ban

Publikálva: 2018. szeptember 17.

Magyarország Tel-Avivi Nagykövetsége 2018. augusztus 18-án promóciós és konzorciumépítő workshopot szervezett annak érdekében, hogy az idei pályázati kiírásra minél több sikeres pályázó jelentkezzen.

Tovább a teljes cikkre

Multinacionális vállalati innovációs workshop - Axis Corporate Edition 2018 megjelenés Tel-Aviv-ban

Publikálva: 2018. szeptember 17.

Magyarország Tel-Avivi Nagykövetsége 2018 szeptemberében a multinacionális vállalatok innovációs ökoszisztémában való szerepének jobb megértését és velük való hatékonyabb üzleti és szakmai együttműködést segítő képzést szervezett a külképviselet V4-es startupokból és szakértőkből álló résztvevői körnek.

Tovább a teljes cikkre

EU Trust Fund Agrárerdészeti Projekt és a fenntartható erdőgazdálkodás megteremtésének a békefolyamat keretein belül történő támogatása Kolumbiában.

Publikálva: 2018. szeptember 11.

Kolumbia legnagyobb agrárkutató hálózata az Agrosavia és Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ 2018. május 30 – 2018. június 7. közötti időszakban megrendezett egyeztetések során sikeresen megtörtént az együttműködési megállapodási feladatok konkretizálása, mely lehetővé tette az EU Trus Fund Agrárerdészeti projekt tervezett megvalósítási elképzeléseinek véglegesítését.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel a jakartai ASEAN–EU Scholarships Day rendezvényen

Publikálva: 2018. augusztus 21.

2018 . augusztus 8.-án idén első alkalommal tartották meg a Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetségéhez delegált EU-képviselet és az ASEAN Titkárság közös szervezésében az ASEAN–EU Scholarships rendezvényt az ASEAN Titkárság épületében.

Tovább a teljes cikkre

Global Ecovillage Network Europe (GEN) 2018 konferencia Észtországban

Publikálva: 2018. augusztus 14.

2018. július 11-14. Lilleoruban, Észtországban közel 600, a fenntartható fejlődéssel foglalkozó szakértő gyűlt össze a Nemzetközi Ökofalu Hálózat (GEN) Europe 2018 konferencián, hogy megosszák egymással tudásukat és a legjobb gyakorlatokat.

Tovább a teljes cikkre

Semmelweis kiállítás a New York-i ENSZ Székházban

Publikálva: 2018. augusztus 1.

2018. július 9-20. között került megrendezésre, az ENSZ Magas Szintű Politikai Fórumon, a New York-i ENSZ Székház kiemelt láthatóságú kiállítóterében a Semmelweis életművének szentelt, a „The Savior of Mothers - In the footsteps of Mr. Ignác Semmelweis (1818–1865), Hungarian physician, a pioneer of maternal and newborn health” című kiállítás.

Tovább a teljes cikkre

A magyar V4 elnökség ünnepélyes lezárása a tudománydiplomácia és a kultúra jegyében

Publikálva: 2018. július 4.

Magyarország 2017/2018-as V4-elnökségét méltóképpen, egy három elemből álló, a tudománydiplomácia és a kultúra jegyében született rendezvénysorozattal zárta le Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége.

Tovább a teljes cikkre

Az E-Mobi Nonprofit Kft. és a Zone Klaszter Nonprofit Kft. delegációs látogatása és bemutatkozása az Ecomotion Smart Transportation járműipari innovációs konferencián

Publikálva: 2018. július 4.

Az Ecomotion Smart Transportation Community által a járműipar jövőjéről szóló 2018. május 23-i globális konferencián az E-Mobi Nonprofit Kft. és a Zone Klaszter Nonprofit Kft. vett részt. Az esemény a tel-avivi magyar nagykövetség szervezésében és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Hazai nemesítésű cseresznyefák bemutatása Németországban

Publikálva: 2018. június 26.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóközpontja június 19-20. között a K+F+I együttműködés keretében látogatást tett Kettigben (Hessen) a Gräb faiskolában.

Tovább a teljes cikkre

The V4 and Israel launching training program for innovative entrepreneurs

Publikálva: 2018. június 20.

A Memorandum of Understanding on Training Cooperation in the Field of Innovation between the Visegrad countries (V4), the State of Israel and the International Visegrad Fund was signed in Jerusalem on 18 June 2018.

Tovább a teljes cikkre

Az első világháborúra emlékező rendezvénysorozat Szkopjében

Publikálva: 2018. június 18.

2018. május 17-29 között Magyarország Szkopjei Nagykövetsége négy részből álló programsorozatot szervezett az első világháború utolsó évének és a magyar hősök emlékünnepéhez kötődően Macedóniában.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel a dublini Futurescope kiállításon

Publikálva: 2018. június 13.

A sikeres 2017. évi magyar megjelenés alapján a dublini magyar nagykövetség kezdeményezte a 2018. évi Futurescope-on való részvételt. A részvétel célja a magyar startupok nemzetközi színtéren való bemutatkozásának segítése, innovatív vállalkozások külföldi bemutatása volt a célközönségének.

Tovább a teljes cikkre

Gyürky György kísérleti fizikus előadása a Belgiumi Magyar Tudósklub keretében

Publikálva: 2018. május 31.

A brüsszeli magyar nagykövetség, a brüsszeli Balassi Intézet és a Belgiumi Magyar Tudós Klub együttműködésében és a Tudósklub rendezvénysorozat keretében „Csillagok: a természet erőművei és vegykonyhái” címmel nukleáris asztrofizikai előadásra került sor 2018. május 29-én.

Tovább a teljes cikkre

Az MTA Wigner- ESA TTO delegációjának látogatása Torontoban

Publikálva: 2018. május 30.

2018. április 29. és május 4. között Torontoban tartózkodott az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont ESA Technológia Transzfer Program Iroda (továbbiakban ESA TTO) vezetője Tandi Zsuzsanna és munkatársa Ötvös Edina. A program célja az ESA TTO által képviselt űrtechnológiák bemutatása, kanadai befektetők bevonása a júliusban megnyíló ESA Üzleti Inkubátorház munkájába és a helyi start-up ökoszisztémával való kapcsolatépítés volt.

Tovább a teljes cikkre

European Higher Education Fair (EHEF) 2018 felsőoktatási kiállítás Tokió

Publikálva: 2018. május 30.

Az European Higher Education Fair (EHEF) felsőoktatási kiállítás idén hetedik alkalommal került megrendezésre az Európai Unió Tokiói Képviseletének szervezésében, 2018. május 18-20. között. A magyar megjelenés a tokiói magyar nagykövetség szervezésében és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar jelenlét a Romanian Design Weeken

Publikálva: 2018. május 30.

A Romanian Design Week a legjelentősebb formatervezői seregszemle Romániában, melyen a tavalyi Shaping Hungary és Mercedes Design kiállítások után idén a MOME Design Intézete és Média Intézete három kiállítását mutatta be a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet. A hangsúlyos magyar jelenlétet erősítette a MOME három tanszékvezetője és a Design Intézet igazgatójának jelenléte is. A rendezvényen való részvétel a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Felhívás: Szakmai előadói részvételi pályázat a 2018. decemberi Dél-afrikai Tudományos Fórumhoz kapcsolódóan

Publikálva: 2018. május 29.

A dél-afrikai Tudományos és Technológiai Minisztérium (DST) 2018. december 12-14. között negyedik alkalommal rendezi meg a Dél-afrikai Tudományos Fórumot (Science Forum South Africa – SFSA) Pretoriában, amely az ország legnagyobb nyílt tudományos rendezvénye.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres, a V4-es országok tudományosságát népszerűsítő program került megrendezésre magyar kezdeményezésre a CHITEC fórum keretén belül Pekingben

Publikálva: 2018. május 29.

Idén 21. alkalommal került megrendezésre május 17-20. között a China Beijing International High-Tech Expo (CHITEC) fórum, amely Peking legrangosabb és egyben legismertebb tudománypromóciós eseményének számít. A CHITEC keretén belül számos, egymással párhuzamosan futó programsorozatok zajlanak több kiemelt területen is, emellett pedig a China International Exhibition Center épületében rendeznek tudományos vásárt és kiállítást.

Tovább a teljes cikkre

V4 innovációs hét az USA keleti partján

Publikálva: 2018. május 25.

2018. május 7-12. között zajlott a V4 innovációs eseménysorozat az USA keleti partján. A program keretében 6 V4-es cég kapott lehetőséget a szakértői közönség előtt való bemutatkozásra, kapcsolatépítésre. A new york-i magyar főkonzulátus által szervezett programsorozat hazai partnerei a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, az Enterprise Hungary valamint a Hiventures Zrt voltak.

Tovább a teljes cikkre

A Pető-módszer bemutatása Chilében

Publikálva: 2018. május 24.

A santiago de chilei magyar nagykövetség és az Incluye 360 chilei egészségügyi egyesület meghívására – a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával – 2018. május 14-18. között Chilében tett látogatást Dr. Deák Adrienn a Semmelweis Egyetem Pető András Karának dékánhelyettese és Csuka Pál a határon túli programok koordinátora.

Tovább a teljes cikkre

Innovációs ökoszisztéma és országmárkázás tanulmányút Izraelben

Publikálva: 2018. május 24.

2018. március 24-28. között a Budapest Metropolitan Egyetemet (METU) és az Információs Társadalomért Alapítványt (INFOTA) képviselő delegáció utazott Izraelbe, hogy részt vegyenek a tel-avivi magyar nagykövetség által kezdeményezett tanulmányúton.

Tovább a teljes cikkre

Magyar professzor részvétele az ISNE 2018 konferencián Tajpejben

Publikálva: 2018. május 22.

2018. május 7-9. között került megrendezésre Tajpejben a Taipei Tech műszaki egyetem konferenciaközpontjában a 7. International Symposium on Next-Generation Electronics (ISNE) nanoelektronikai tudományos konferencia.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel a VIII. Sofia Science Festival-on

Publikálva: 2018. május 22.

A British Council kezdeményezésére 2011 óta évente megrendezésre kerülő tudományos fórumon a tudomány eredményeit kötetlen környezetben ismertetik, népszerűsítik a széles körű hallgatóság körében. Idén 2018. május 10-13. között mintegy 70 eseményre került sor 3 helyszínen, 40 kiállítást látogathattak, illetve műhelyfoglalkozásokon vehettek részt a fesztivál iránt érdeklődők. A prezentációk, vitaműsorok és gyakorlati bemutatók több generációt és változatos érdeklődésű közönséget szólítottak meg.

Tovább a teljes cikkre

Burgonya biotikus és abiotikus stresszrezisztencia nemesítés, közös kutatási programok indítása Marokkóban

Publikálva: 2018. május 11.

Dr. Bánfalvi Zsófia csoportvezető, NAIK MBK (Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont) és Dr. Polgár Zsolt igazgató (Keszthelyi Burgonyakutató Központ) 2018. márciusi marokkói tanulmányútjának célja a Marrakesh-ben és Rabat-ban folyó növénynemesítéssel, növényi betegségek diagnosztizálásával és leküzdésével kapcsolatos kutatások megismerése, valamint a magyar nemesítésű burgonyafajták elterjesztési lehetőségeinek és módjának felmérése volt az üzleti és további tudományos kapcsolatok kialakítása céljából.

Tovább a teljes cikkre

Magyar szakmai látogatás a Nagy Zöld Fal Ügynökségnél

Publikálva: 2018. május 9.

A Pánafrikai Nagy Zöld Fal Ügynökségnél (APGMV) tett látogatást Dr. Somogyi Norbert, a NAIK (Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ) főigazgatói tanácsadója 2018 áprilisában az együttműködési lehetőségek feltérképezésének érdekében. A szakmai látogatás a KKM TDF anyagi támogatásával és a rabati magyar nagykövetség szervezésével valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar IT-fejlesztések bemutatása Peruban

Publikálva: 2018. május 7.

A limai magyar nagykövetségen 2018. április 25-27. között magyar IT cégek képviselőiből álló üzleti küldöttséget fogadtak, amelynek elsőszámú célkitűzése a magyar IT-fejlesztések bemutatása, valamint a cégek termékeinek perui piacon történő elhelyezése volt.

Tovább a teljes cikkre

Felhívás - AI Challenge Paris Region 2018

Publikálva: 2018. május 4.

Az Ile de France régió nemzetközi pályázatott hirdetett „AI Challenge Paris Region 2018” címen helyi, és külföldi start up-ok számára a mesterséges intelligencia (AI) témakörben.

Tovább a teljes cikkre

A Gömböc bemutatása az Athéni Tudományos Fesztiválon

Publikálva: 2018. május 4.

2018. április 25-én az 5. alkalommal megrendezett Athéni Tudományos Fesztiválon a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával Domokos Gábor tartott előadást a következő címmel: „The Gömböc, the Sphere and the Pebbles of Mars”.

Tovább a teljes cikkre

Információs nap a magyar egészségipari innovációról Tuniszban

Publikálva: 2018. május 4.

2018. április 25-én nagysikerű szakmai napot tartottak Tuniszban a magyar egészségipari innovációról a tuniszi magyar nagykövetség szervezésében és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával.

Tovább a teljes cikkre

Felhívás: Részvételi lehetőség az Erdélyi Nemzetközi Klaszter Konferencián

Publikálva: 2018. április 21.

2018. május 16-18. között az Észak-erdélyi Klaszter Konzorcium a kolozsvári Polgármesteri Hivatallal együttműködésben negyedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Nemzetközi Klaszter Konferenciát.

Tovább a teljes cikkre

„Green Business Week - Smart City Summit” konferencia Lisszabonban

Publikálva: 2018. április 21.

2018. április 11-14. között rendezték meg a lisszaboni „Green Business Week - Smart City Summit” Konferenciát, ahol a magyar megjelenést Magyarország lisszaboni nagykövetsége biztosította.

Tovább a teljes cikkre

ELI-ALPS delegáció látogatása Kínába

Publikálva: 2018. április 21.

2018. április 9-13. között került megrendezésre a Shanghai Institute of Optics and Fine Mechanics (SIOM) szervezésében Kína, egyben pedig Ázsia egyik legnagyobb szabású lézerkutatással kapcsolatos nemzetközi szakmai rendezvénye, a „3rd International Symposium on High Power Laser Science and Engineering” (HPLSE) fórum.

Tovább a teljes cikkre

Felhívás: Részvételi lehetőség a CODE_n CONTEST rendezvényen

Publikálva: 2018. április 19.

2016 után második alaklommal rendezik meg a „code_n” kezdeményezés „new:new festival” névre hallgató háromnapos start-up rendezvényét Stuttgartban. 21018. október 8-10. között „Intelligence X.0.” mottó alatt 50 start-up mutatkozhat majd be a nagyközönségnek.

Tovább a teljes cikkre

SmartSuisse 2018: A magyar "smart city" megoldások bemutatása Svájcban

Publikálva: 2018. április 19.

2018. április 11-12-én Bázelben került megrendezésre a SmartSuisse 2018, mely a legnagyobb "okos város" fejlesztésekkel foglalkozó, újdonságokat bemutató seregszemle Svájcban.

Tovább a teljes cikkre

Magyar siker az indiai felsőoktatási vásárokon

Publikálva: 2018. április 17.

2018. április elején a TEMPUS Közalapítvány szervezésében kilenc magyar vezető egyetem és a Magyar Rektori Konferencia képviselőinek részvételével felsőoktatási delegáció látogatta meg India különböző városait.

Tovább a teljes cikkre

Az ELI-ALPS bemutatkozása Indiában

Publikálva: 2018. április 17.

2018. március 20-án az ELI-ALPS nemzetközi lézerfizikai központ bemutatkozott Újdelhiben egy tudományos rendezvény keretében, India vezető kutatói részvételével.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Litván Agrárinnovációs Road-Show

Publikálva: 2018. április 4.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Kutató Intézet (NAIK) vezetésével tejipari, gabonaipari és élelmiszeripari kutatóintézetek szakembereiből álló delegáció érkezett Litvániába 2018. március 20-22 között.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Margócsy István irodalomtörténész előadása a Belgiumi Magyar Tudósklub keretében

Publikálva: 2018. április 4.

A Brüsszeli Magyar Nagykövetség, a brüsszeli Balassi Intézet és a Belgiumi Magyar Tudós Klub együttműködésében és a Tudósklub rendezvénysorozat keretében irodalmi estre került sor 2018. március 22-én, amelynek előadója Dr. Margócsy István, irodalomtörténész, kritikus, az ELTE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének habilitált egyetemi docense volt.

Tovább a teljes cikkre

Az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub idei második taggyűlése

Publikálva: 2018. április 4.

2018. március 24-én rendezte meg idei második taggyűlését az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub, ez alkalommal az Orange County-ban található Alcon Laboratories volt a találkozó helyszíne.

Tovább a teljes cikkre

KOKI delegáció látogatása Sanghajban

Publikálva: 2018. április 4.

Március 21-27. között tett Sanghaj városában szakmai bemutatkozó látogatást tett a prof. dr. Freund Tamás, MTA alelnök, ill. az Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének (MTA-KOKI) igazgatója által vezetett hatfős szakmai delegáció.

Tovább a teljes cikkre

Deák-kör rendezvény Sydney-ben

Publikálva: 2018. április 4.

2018. március. 29-én, Sydney-ben került megrendezésre a „Deák-kör” elnevezésű tudománydiplomáciai rendezvény, az újonnan nyíló Sydney Kereskedelmi és Konzuli Iroda épületében.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-flamand KFI workshop a 10. Magyar-Flamand Vegyes Bizottság ülésének margóján

Publikálva: 2018. március 22.

A 2018. február 20-án Brüsszelben, a Magyar-Flamand Vegyes Bizottság 10. ülésének margóján szervezett KFI egyetemi-üzleti workshop célja új közös projektek generálása és stratégiai kezdeményezések feltárása volt a kutatás-fejlesztés területén, kiemelten a Horizont 2020 program nyújtotta lehetőségek kiaknázásával.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Száraz Andok Kutatási program

Publikálva: 2018. március 22.

2018. február 12. - március 7. között került sor a Magyar-Száraz Andok Kutatási Program idei chilei expedíciójára, mely a KKM Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

A Hollandiai Magyar Tudósklub 3. találkozója

Publikálva: 2018. március 22.

A Hollandiai Magyar Tudósklub 2017-ben megtartott első két ülése alkalmával meghatározott céloknak megfelelően a hágai Magyar Nagykövetség a Hollandiai Magyar Tudósklub ülések keretében 2018. évtől előadássorozatot indított, ahol elismert hazai és Hollandiában élő magyar kutatók tartanak előadásokat tudományterületük aktuális kérdéseiről.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar csonthéjas és héjastermésű gyümölcsfajták népszerűsítése Bosznia és Hercegovinában

Publikálva: 2018. március 12.

A bosznia-hercegovinai Banja Luka-ban 2018. február 28. és március 3. között került megrendezésre az AGRORES. A rendezvényt kétévente szervezi meg a Banja Luka-i Egyetem, célja az agrárium új eredményeinek bemutatása az ágazatban tevékenykedő kutatók, egyetemi hallgatók, valamint termesztők, szaktanácsadók és szakemberek számára. Az idei rendezvényen Lengyelország, Szerbia, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, valamint Magyarország képviseltette magát.

Tovább a teljes cikkre

V4-es tudománydiplomáciai rendezvény Magyarország Erbili Főkonzulátusán

Publikálva: 2018. március 5.

Magyarország Erbili Főkonzulátusa V4 tudománydiplomáciai rendezvényt szervezett „History of Science in the V4 Countries - our Contribution to the Universal Science” címmel 2018. február 26-án Erbilben, a Kurdistan University Hewler egyetem auditóriumában.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel az AAAS közgyűlés és kiállításon

Publikálva: 2018. február 27.

Február 16-19 között a TéT attasé saját magyar pulttal, és a szegedi ELI-ALPS-ot bemutató nyilvános előadással képviselte Magyarországot az AAAS (American Association for the Advancement of Science) a világ legnagyobb tudománynépszerűsítő szakmai szervezetének éves közgyűlésén.

Tovább a teljes cikkre

Részvétel a 2018-as Hongkongi Oktatási és Karrier Expón

Publikálva: 2018. február 22.

Magyarország hongkongi Főkonzulátusa második alkalommal képviseltette magát a Hongkongi Oktatási és Karrier Expón azzal a céllal, hogy bemutassa a magyar felsőoktatási lehetőségeket, beleértve a hazai önköltséges képzéseket és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot, valamint népszerűsítse a 2016 decemberében Hongkong és Magyarország között született Working Holiday Megállapodást.

Tovább a teljes cikkre

V4 és Korea tudásmegosztás a KKVk erősítése érdekében

Publikálva: 2018. február 16.

A V4 országok és Korea részvételével került megrendezésre az Időközi Jelentéstevő és Szakpolitika-alkotó Munkaműhely Koreában (Szöul, 2018. február 5-8.).

Tovább a teljes cikkre

V4 and Korea sharing knowledge to strengthen SMEs

Publikálva: 2018. február 16.

The V4 countries and Korea held an Interim Reporting and Policy Practitioners’ Workshop in Seoul, Korea on 5-8 February 2018.

Tovább a teljes cikkre

A New York-i Magyar Tudományos Társaság 2018. február 6-án tartott ülése

Publikálva: 2018. február 13.

A New York-i Magyar Tudományos Társaság a New York-i Főkonzulátussal közösen, 2018. február 6-án szervezte a Társaság első nyilvános előadását éghajlatvédelmi kutatások témában.

Tovább a teljes cikkre

Jelentés az Ourcrowd Global Investor Summit és a Chatbot Summit rendezvényeken való magyar startup megjelenésről

Publikálva: 2018. február 6.

2018. január 30. és február 2. között a Botcool Kft. ügyvezetője, Szabó Csenger startup projektjével sikeresen mutatkozott be nemzetközi iparági szakértői és befektetői közönség előtt az Ourcrowd Global Investor Summit
és a Chatbot Summit rendezvényeken.

Tovább a teljes cikkre

A Pető-módszer népszerűsítése Malajziában

Publikálva: 2018. január 30.

A Kuala Lumpuri Nagykövetség támogatásával Major-Bácskai Alexandra konduktor Dr. Pető András által kialakított oktatási módszerhez kapcsolódóan írta meg a Fight for your dreams c. mesekönyvet, amelyet deccember 6-án mutattak be Malajziában.

Tovább a teljes cikkre

"Study in Hungary"- a magyar felsőoktatás bemutatkozása Münchenben

Publikálva: 2018. január 30.

Január 20-án a Bachelore and More oktatási vásáron 10 ország 50 kiállítója képviseltette magát Münchenben, köztük Magyarország is. A „Study in Hungary” standjánál az érdeklődő diákok tájékoztatást kaptak a magyar felsőoktatási lehetőségekről és a jelentkezés feltételeiről. A hazai orvosképzés iránt kiemelkedő érdeklődés mutatkozott.

Tovább a teljes cikkre

Semmelweis Ikon orvostörténeti kiállítás nyílt Melbourne-ben

Publikálva: 2017. december 21.

2017. december 13-án Semmelweis Ikon orvostörténeti kiállítás nyílt Melbourne-ben.

Tovább a teljes cikkre

Eredményes magyar megjelenéssel zárult a Techfest – Bombay 2017 Fesztivál

Publikálva: 2018. január 4.

2017. december 29-31. között immár 20. alkalommal került megrendezésre Mumbaiban, az Indian Institute of Technology (IIT) egyetemi campusának területén a Techfest – Bombay 2017 Fesztivál, Ázsia legnagyobb, diákok által szervezett műszaki-tudományos-technológiai kiállítása és vására.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Izraeli Workshopot rendeztek az okosvárosokról Tel-Avivban

Publikálva: 2017. december 19.

2017. december 12-én a tel-avivi nagykövetség a MOL és az MKB innovációs részlegének, valamint hazai startupok és a Magyar Nemzeti Kereskedőház részvételével workshopot szervezett az okosvárosokról és mobilitásról. A rendezvény célja az volt, hogy a magyar résztvevők az izraeli szakmai közönségnek bemutathassák munkájukat és megismerhessék a kapcsolódó izraeli ökoszisztémát és potenciális partnereket.

Tovább a teljes cikkre

Emlékkonferenciát rendeztek Dr. Linner Bertalan tiszteletére Beregszászon

Publikálva: 2017. december 8.

A 2017. december 2-án Beregszászon a magyar külképviselet a II. Rákóczi Ferenc Főiskolán Dr. Linner Bertalan beregszászi sebész főorvos születésének 130. évfordulója alkalmából sikeres és nagy érdeklődésre számot tartó emlékkonferenciát rendezett.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres magyar részvétellel zajlott a "Be Smart! - Hungarian Smart City and Mobility Day" Aachenben

Publikálva: 2017. december 22.

2017. december 14-én került sor a "Be Smart! - Hungarian Smart City and Mobility Day" rendezvényre Magyarország düsseldorfi főkonzulátusa és az Aacheni Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében, együttműködésben a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK) .

Tovább a teljes cikkre

First meeting of the V4+Israel Working Group on Research, Development and Innovation

Publikálva: 2017. december 13.

The V4+Israel Working Group on Research, Development and Innovation held its first meeting in Budapest on 11 December 2017 under the auspices of Hungary’s Presidency in the Visegrád Group 2017-2018.

Tovább a teljes cikkre

Bakuban is bemutatták a Széchényi-életművet – Dr. Fónagy Zoltán történész előadása

Publikálva: 2017. december 25.

Magyarország bakui nagykövetségének szervezésében december 12-én került sor az Azerbajdzsáni Tudományos Akadémia Központi Tudományos Könyvtára előadótermében a Széchenyi-életmű bemutatására. A Dr. Fónagy Zoltán kandidátus által megtartott előadást mintegy 150 érdeklődő hallgatta meg.

Tovább a teljes cikkre

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. részt vett a MEDICA szakkiállításon Düsseldorfban

Publikálva: 2017. november 27.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. (BZN) részt vett a MEDICA vezető egészségügyi szakvásáron Düsseldorfban, amelynek során bemutatkozott az NRW International által szervezett üzleti fórumon is.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar Tudomány Ünnepe keretében mutatták be a Smart Hungary Kiállítást Párizsban

Publikálva: 2017. december 11.

November 28-án két előadást szerveztek a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében, dr. Harai Dénes és dr. Illik Péter történész részvételével. Az idei rendezvény is a SIFraH franciaországi magyar kutatói hálózat társszervezésében valósult meg, és hagyományteremtő céllal fiatal kutatók bemutatása volt a cél.

Tovább a teljes cikkre

A szkopjei Design Week fővendégeként mutatták be a Shaping Hungary utazó dizájn kiállítást

Publikálva: 2017. december 4.

2017. november 22–26. között Szkopjéban mutatkozott be Shaping Hungary utazó dizájn kiállítás. A kiállítás – mint „Country in Focus: Hungary” – része volt a hetedik alkalommal megrendezett Szkopjei Design Hétnek. A Macedóniában egyedülálló kezdeményezés több ezer látogatót vonz, és jelentős médiakampánnyal karöltve mutatja be a legújabb design trendeket. Az idei fő téma a világítás és az anyagok hangja volt; a világítás és a különleges anyagok, megoldások terén a Shaping Hungary kiállítás számos ponton kapcsolódott a hét témáihoz.

Tovább a teljes cikkre

China Hi-Tech Fair innovációs kiállítás – Startup Campus Shenzhen

Publikálva: 2017. november 22.

2017. november 16-21. között Shenzhen városában került megrendezésre a XIX. China Hi-Tech Fair rendezvény, amely Kína legnagyobb és egyben legrangosabb innovációs kiállítása.

Tovább a teljes cikkre

Kumin Ferenc New York-i főkonzul kapcsolatépítő látogatása a Yale Egyetemen

Publikálva: 2017. november 22.

Kumin Ferenc New York-i főkonzul kapcsolatépítő látogatást tett a világhírű Yale Egyetemen. Az esemény első állomása volt az USA legkiválóbb, keleti parti egyetemeinek (Ivy League) a 2017-2018-as tanév során történő végiglátogatását tartalmazó programnak.

Tovább a teljes cikkre

World Science Forum 2017 Jordánia

Publikálva: 2017. november 14.

2017. november 7-10. között Jordániában, a Holt-tenger partján lévő King Hussein Konferenciaközpontban került megrendezésre a jordán Royal Scientific Society (RSS) és a Magyar Tudományos Akadémia közös szervezésében a Tudomány Világfórumának (World Science Forum - WSF) 2017-es rendezvénysorozata. A szervező bizottság munkájában részt vett az UNESCO, az International Council for Science, a European Academies Science Advisory Council, a The Interacademy Partnership, az American Association for the Advancement of Science, a The World Academy of Sciences és az International Social Science Council.

Tovább a teljes cikkre

"Nemzetközi jog Visegrádi perspektívából" címmel rendeztek panelbeszélgetést Hágában

Publikálva: 2017. november 9.

2017. november 7-én Magyarország hágai nagykövetsége a „The Hague Institute for Global Justice” kutatóintézettel együttműködésben panelbeszélgetést szervezett "Nemzetközi jog Visegrádi perspektívából" címmel, a Visegrádi Csoport magyar elnöksége hágai programsorozatának részeként.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás a Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói Díjra

Publikálva: 2017. november 8.

Idén is lehetőség nyílt megpályázni a Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói Díját.

Tovább a teljes cikkre

Fotókiállítás nyílt az Asztanában Hoppál Mihály sámánkutató munkáiból

Publikálva: 2017. november 9.

Október 12-én az asztanai Magyar nagykövetség szervezésében, a Nemzetközi Türk Akadémiával együttműködve nyílt meg a világhírű magyar néprajztudós, Dr. Hoppál Mihály „Sámánok szertartás közben” című fotókiállítása.

Tovább a teljes cikkre

Magas szintű magyar részvétellel zajlott az ANUGA élelmiszeripari szakkiállítás Kölnben

Publikálva: 2017. október 20.

2017. október 7–11. között került sor Kölnben a világ legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítására az ANUGA-ra. A kiállításon a Földművelésügyi Minisztérium (FM) magas szintű delegációval vett részt, Zsigó Róbert államtitkár vezetésével. A kétévente megrendezett kiállításhoz kapcsolódóan idén a vásár területén október 9-én egy élelmiszeripari innovációs üzleti fórumra, október 10-én pedig egy magas szintű vacsora került megrendezésre. A vásár ideje alatt a Debreceni Egyetem ünnepélyes körülmények között csatlakozott a Bonni Egyetem által kezdeményezett élelmiszerbiztonsági oktatási-kutatási együttműködéshez.

Tovább a teljes cikkre

A fenntartható erdőgazdalkodás magyar gyakorlatait mutatták be Tunéziában

Publikálva: 2017. október 19.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) és tunéziai partnerintézménye (IRESA) között aláírt együttműködi megállapodás keretében, a fenntartható erdőgazdálkodás gyakorlatának bemutatását és lehetséges agroerdészeti együttműködések kialakítását célzó tereplátogatást teljesített Tunéziában Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója és Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) igazgatója.

Tovább a teljes cikkre

Közös búzanemesítési programot dolgoztak ki Kenyában

Publikálva: 2017. október 9.

„Tudományos workshop magyar génállományon alapuló kenyai felhasználást célző biotikus stressz-rezisztenciára történő közös búza nemesítési program kidolgozására” című kollokviumot rendeztek Kenyában 2017. szeptember 24. és október 3. között.

Tovább a teljes cikkre

Intenzív agrárkutatási együttműködést szorgalmaztak Tunézia és Magyarország között a zöldségtermesztés területén

Publikálva: 2017. október 16.

2017. október 3-7. között ötnapos szakmai látogatást tett Tunéziában Somogyi Norbert, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgató-helyettese és Táborosiné Abraham Zsuzsanna, a NAIK Zöldségtermesztési Önálló Kutatási Osztályának kutatója. A szakmai programot bevezető hivatali megbeszélés során a NAIK és tunéziai partnerintézményének (IRESA) vezetői megállapodtak abban, hogy a köztük 2016.03.11-én aláírt együttműködési megállapodás értelmében az agroerdészet és a zöldségtermesztés kutatóinak együttműködését kívánják leginkább elmélyíteni.

Tovább a teljes cikkre

Megtervezték a közös V4–es megjelenést a Kelet-Afrikai Nemzetközi Felsőoktatási Vásáron

Publikálva: 2017. október 17.

2017. október 12–én, magyar kezdeményezésre a V4 országok oktatásért felelős diplomatái megbeszélést tartottak Nairobiban a jövő év februárjában esedékes kelet-afrikai felsőoktatási vásáron való közös megjelenésről. A találkozó apropóját az idei vásáron megjelenő hat magyar intézmény sikere, illetve a V4 csoport tevékenységeinek szélesebb körben történő megismertetése iránti közös elkötelezettség adta.

Tovább a teljes cikkre

Széchenyi István életművéről szóló kiállítás nyílt a KKM szervezésében

Publikálva: 2016. október 7.

2016. szeptember 29-én „Vízióból tettek” címmel Széchenyi István életművéről szóló kiállítás nyílt Külgazdasági és Külügyminisztériumban, amely az innovációs és vállalkozói szellemen alapuló modernkori Magyarország megszületését örökíti meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Malajziai Vízügyi Innovációs Fórumot rendeztek Kuala Lumpurban

Publikálva: 2017. október 11.

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár nyitotta meg a Magyarország kuala lumpur-i nagykövetsége szervezésében 2017. szeptember 13-án Magyarország-Malajzia Vízügyi Innovációs Fórumát, amelyen a Water Malaysia 2017 kiállításon részt vevő magyar vállalatok mellett, az iparág legjelentősebb malajziai képviselői vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

A Shaping Hungary dizájnkiállítást Ottawában is bemutatták

Publikálva: 2017. október 5.

A Shaping Hungary: Design in the 21st Century dizájnkiállítás alkotja a magyar programsorozat legfontosabb elemét, a Kanada fennállásának 150. évfordulója alkalmából létrehozott rendezvényen, Ottawa belvárosában, a ByWard Market kétszintes galériaépületében, a Konföderációs Pavilonban, 2017.szeptember 30. és október 28. között.

Tovább a teljes cikkre

Gyümölcsöző innovációs és start-up bemutatkozás Izraelben

Publikálva: 2017. szeptember 19.

2017 szeptemberében három magyar start-up vállalkozás és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vett részt Izraelben nagykövetségi szakmai és kapcsolatépítő rendezvényen, B2B találkozókon, üzleti mentorbeszélgetéseken. A látogatás a 2017. júliusi, budapesti miniszterelnöki látogatás egyik kiemelt területére, az innovációra és a startupokra összpontosított és megjelenítette V4-es magyar elnökségi célkitűzéseket is. A programok kézzelfogható eredményeket hoztak.

Tovább a teljes cikkre

V4–Koreai Köztársaság Tudáscsere Program 2017–2018-as ciklusának nyitórendezvénye

Publikálva: 2017. szeptember 15.

2017. szeptember 13-án a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, a Tudománydiplomáciai Főosztály szervezésében került sor a V4–Koreai Köztársaság Tudáscsere Program (KSP) 2017–2018. évi nyitórendezvényére, amely a Visegrádi Csoport 2017 júliusában kezdődő magyar elnökségének első nemzetközi tudománydiplomáciai eseménye volt.

Tovább a teljes cikkre

Nagy népszerűségnek örvendett a Smart Hungary kiállítás Melbourne-ben

Publikálva: 2017. augusztus 31.

2017. augusztus 10-én mutatták be a Smart Hungary kiállítást a Közép–Európai Üzleti Fórum keretében, a melbourne-i magyar konzuli iroda és az ausztrál Swinburne Egyetem közös szervezésében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával.

Tovább a teljes cikkre

Shaping Hungary: Barcelona

Publikálva: 2017. július 25.

2017. július 6-án, kiemelt szakmai érdeklődés közepette nyílt meg Barcelonában a Shaping Hungary dizájnkiállítás a Disseny Hub Múzeumban.

Tovább a teljes cikkre

Együttműködési megállapodást írt alá a NAIK Kenyában

Publikálva: 2017. július 20.

2017 áprilisában hazai agrárinnovációs és vidékfejlesztési szakemberek látogattak kenyai agrárkutató-intézetekbe a kenyai–magyar mezőgazdasági kapcsolatokban rejlő lehetőségek felderítése érdekében.

Tovább a teljes cikkre

A tudománydiplomáciai munka tapasztalatai pozitívak

Publikálva: 2017. július 10.

A hazai tudománydiplomáciai munka tapasztalatai egyértelműen pozitívak, tevékenysége kézzelfogható – mondta Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára a 2017. július 3–4-én megrendezett TéT Konferencia megnyitóján.

Tovább a teljes cikkre

Shaping Hungary: Bukarest

Publikálva: 2017. június 1.

A 2017 májusában ötödik alkalommal megrendezett Romanian Design Week kiemelt meghívottjaként Magyarország szakmai előadásokkal, találkozókkal és a Shaping Hungary: Design in the 21st Century című kiállítással vett részt az eseményen.

Tovább a teljes cikkre

Előadás a Havannai Egyetemen a magyar alkotmányról

Publikálva: 2017. június 27.

Hamza Gábor jogászprofesszor 2017. június 22-én előadást tartott a Havannai Egyetem Jogtudományi Karán a magyar alkotmány történetéről, sajátosságairól, továbbá a kubai alkotmánnyal való párhuzamairól. A magyar professzor felszólalt a kubai Polgári Törvénykönyv 30. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi kongresszuson is.

Tovább a teljes cikkre

Magyar édesvízi haltenyésztési gyakorlatokat népszerűsítettek Tunéziában

Publikálva: 2017. június 2.

Magyar halászati szakemberek 2017. május 22. és 26. között látogatást tettek Tunéziában, amely során bemutatták az édesvízi haltenyésztés fejlesztésében alkalmazható magyar technológiákat és megoldásokat, illetve közös kutatásai projekteket terveztek meg a tunéziai féllel.

Tovább a teljes cikkre

Várakozásokat felülmúló magyar részvétel vilniusi városfejlesztési szakkiállításon

Publikálva: 2017. június 21.

2017. április 26–29. között Vilniusban magyar stand vett részt a RESTA 2017 építőipari és városfejlesztési szakkiállításon. A litván miniszterelnök által is meglátogatott, 5 magyar céget felvonultató nemzeti stand az intelligens város és digitális szolgáltatások tematikai körbe tartozó kiállítók számára berendezett csarnokban kapott helyett.

Tovább a teljes cikkre

Okos Város Konferencia: a V4 elnökség fókuszában a hazai digitalizáció

Publikálva: 2017. június 6.

Az Infotér – Informatika a Társadalomért Egyesült Okos Város konferenciáján Vass-Salazar Mária főosztályvezető (KKM TDF) előadást tartott az okos város fejlesztések témakörének kezeléséről a V4 együttműködés keretében. Az előadást követően az Infotér interjút készített a főosztályvezetővel.

Tovább a teljes cikkre

Mándoky Kongur István halálának 25. évfordulójára emlékeztek Közép-Ázsiában

Publikálva: 2017. június 1.

Magyarország almati főkonzulátusa 2017 májusában nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett Mándoky Kongur István turkológus, magyar nyelvész halálának 25. évfordulója alkalmából Kazahsztánban és Kirgizisztánban.

Tovább a teljes cikkre

Selye János-emlékkiállítás nyílt Pozsonyban

Publikálva: 2017. május 18.

2017. május 11-én Selye János születésének 110. évfordulója alkalmából szervezett „Selye János állandó és vándorkiállítás” program keretében a pozsonyi Comenius Egyetem Orvostudományi Karának aulájában Selye János életét és munkásságát bemutató rollup-kiállítás nyílt.

Tovább a teljes cikkre

Állandó innovációs tárlat nyílt a tokiói magyar nagykövetségen

Publikálva: 2017. május 16.

A tokiói magyar nagykövetségen szervezett IT Szeminárium és B2B találkozó keretében SMARTHungary néven állandó innovációs kiállítás és tárlat nyílt május 9-én, amelynek célja kiemelkedő múltbéli és kortárs magyar feltalálók és találmányaik bemutatása.

Tovább a teljes cikkre

Bemutatták a 2017. évi World Science Forum témáját az ENSZ-ben

Publikálva: 2017. május 4.

Április 28-án az ENSZ székházában tartott nagysikerű magas szintű konferencia keretében bemutatásra került a Jordániában megrendezésre kerülő 2017. évi Tudományos Világfórum (WSF) témaválasztása.

Tovább a teljes cikkre

Sikerpályára állt a marokkói-magyar tevetej-hasznosíthatósági tudástranszfer

Publikálva: 2017. május 8.

A 2017. április 18–23. között megrendezett marokkói SIAM – Salon international de l'agriculture au Maroc nemzetközi kiállítás és vásáron nagy érdeklődésre tartott számot a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet képviselőinek előadása a tejipari technológiai eljárás magyar fejlesztési eredményeiről.

Tovább a teljes cikkre

Magyar információs pont és könyvsarok nyílt Almatiban

Publikálva: 2017. május 2.

Az Abai Nemzeti Pedagógiai Egyetem Történelmi Tanszékén 2017. április 12-én Blaumann Ferenc főkonzul ünnepélyesen megnyitotta Almati első magyar információs pontját és könyvsarkát.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel a Hongkongi Oktatási és Karrier Expón

Publikálva: 2017. április 10.

Magyarország első ízben képviseltette magát a 2017. február 23-26. között megrendezésre került Hongkongi Oktatási és Karrier Expón azzal a céllal, hogy bemutassa a magyar felsőoktatási lehetőségeket, beleértve a hazai önköltséges képzéseket és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot valamint népszerűsítse a Hongkong és Magyarország között 2016 decemberében aláírt Working Holiday Megállapodást.

Tovább a teljes cikkre

Különdíjat kapott a Shaping Hungary kiállítás Moszkvában

Publikálva: 2017. április 20.

Az I. Moszkvai Dizájn Biennálé díjátadó ünnepségén a „Shaping Hungary: Design in the 21st Century” című kiállítást bemutató magyar standot különdíjjal tüntették ki.

Tovább a teljes cikkre

Könyvbemutató Rómában – „Szentszék és Magyarország diplomáciai kapcsolatai 1920–2015”

Publikálva: 2017. április 25.

A Pápai Gergely Egyetemen mutatták be a „Szentszék és Magyarország diplomáciai kapcsolatai 1920-2015” (Rapporti diplomatici tra la Santa Sede e l’Ungheria - 1920-2015) című tudományos kötet olasz kiadását, mely a 2015-ben szervezett két konferencia anyagait gyűjti egybe.

Tovább a teljes cikkre

Magyar–Albán vízügyi konferenciát rendeztek Tiranában

Publikálva: 2017. április 18.

Magyarország tiranai nagykövetsége 2017. április 10-én a Magyar Víziközmű Szövetséggel, a Fővárosi Vízművekkel, valamint az Albán Vízellátási és Csatornázási Szövetség (SHUKALB) a Tudománydiplomácia Főosztály támogatásával „Connecting Business & Water Professionals” címmel Vízügyi Konferenciát szervezett.

Tovább a teljes cikkre

Földgömb Atacama Klímamonitoring Program: a chilei–magyar tudástranszfer zászlóshajója

Publikálva: 2017. március 22.

A Földgömb Atacama Klímamonitoring Program magyar kutatóinak részvételével március 16-án került sor az Atacamai Környezetvédelmi Technológiai Központ ünnepélyes megnyitójára a chilei Vallenarban.

Tovább a teljes cikkre

Bukarestben tartott könyvbemutatót Barabási Albert-László

Publikálva: 2017. február 20.

A jelenleg élő talán legismertebb magyar tudós, Barabási Albert-László közel négyéves egyeztetési, szervezési folyamat eredményeként hatalmas érdeklődés mellett majdnem három évtized után 2017 februárjában tért vissza egykori egyetemi évei helyszínére. Két előadást tartott, látogatást tett a măgurelei lézerközpontban, illetve tucatnyi interjút adott bukaresti tartózkodása alatt.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció